Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: Sunt împotriva ideii de căsătorie gay

Mircea Badea: Sunt împotriva ideii de căsătorie gay

Mircea Badea: Sunt împotriva ideii de căsătorie gay
de S.T.    |    01 Iun 2016   •   00:14

Mircea Badea a vorbit, marți, la Antena 3, despre căsătoriile între persoane de același sex și a opinat că este împotriva ideii.

„Eu nu prea dau doi bani pe ceea ce se numește instituția căsătoriei(...). Nu mă interesează foarte tare nici conceptul de familie creștină, din multe motive. Nu mi se pare un concept funcțional pentru mine. Cu toate astea, sunt împotriva ideii de căsătorie gay, deși eu sunt un om foarte liberal în convingeri”, a spus Mircea Badea.

„Eu cred că unele persoane gay nu se nasc așa. Probabil că unele se nasc așa, unele sunt devenite(...). Sunt perfect relaxat cu privire la relațiile astea. Aș avea o problemă cu propaganda. De ce? Se naște un băiețel mai emotiv, mai timid, ajunge la o vârstă la care devine mai vulnerabil din punct de vedere psihologic, vine o tută și își bate joc de el. Suferă îngrozitor, trece printr-o dramă, n-are cu cine să se sfătuiască(...). Eu interpretrez treaba asta cu căsătoria gay, eu nefiind căsătorit deloc, că nu m-a interesat să fiu căsătorit, într-un sens în care interpretez treaba aia cu parada gay”, a opinat realizatorul emisiunii „În gura presei”.

Coaliţia pentru Familie a depus, la Senatul României, proiectul de modificare a Constituției în așa fel încât să devină imposibilă căsătoria între persoanele de acelaşi sex.

Proiectul a strâns peste 3 milioane de semnături, conform Coaliției.

Coaliţia pentru Familie vrea ca articolul 48, aliniatul 1 din Constituţie, care în prezent spune că: „Familia se întemeiază pe căsă­toria liber consimţită între soţi” să fie modificat sub forma: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie".

Subiectul a stârnit nenumărate controverse și membrii comunității gay din România s-au declarat revoltați de această idee.

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „În gura presei cu Mircea Badea”

×
Subiecte în articol: Mircea Badea În gura presei gay
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close