Antena 3 CNN Actualitate Misiune imposibilă pentru Ludovic Orban. Premierul desemnat, prins la mijloc de condițiile partidelor

Misiune imposibilă pentru Ludovic Orban. Premierul desemnat, prins la mijloc de condițiile partidelor

Misiune imposibilă pentru Ludovic Orban. Premierul desemnat, prins la mijloc de condițiile partidelor
16 Oct 2019   •   08:18

Misiune imposibilă pentru premierul desemnat, Ludovic Orban! Preşedintele PNL este prins la mijloc între cei care îi condiţionează votul pentru validarea guvernului de exlcuderea din coaliţie a altor formaţiuni pe care el se bazează. Mai mult, şi măsurile pe care aceştia vor ca Guvernul să le aplice se contrazic unele pe altele. 

Premierul desemnat, Ludovic Orban, speră ca negocierile pentru susţinerea guvernului să îi aducă voturile tuturor celor care au semnat moţiunea de cenzură. 

Potrivit unor surse, liderului Pro-România i s-ar fi propus funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor în schimbul susţinerii Guvernului. 

Ludovic Orban s-ar putea baza însă pe voturile de la celor de la PMP, ALDE, UDMR şi USR. Dar fiecare partid pune condiţii destul de greu de îndeplinit. De exemplu, UDMR nu vrea ca PMP să facă parte din Guvern. 

De asemenea, UDMR anunţă că nu va vota guvernul dacă se trece la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, aşa cum îşi doresc, printre altele, cei de la USR. 

USR a anunţat că nu mai vrea neapărat alegeri anticipate, dar îşi doreşte alegerea primarilor în două tururi, votarea iniţiativei Fără Penali în funcţii publice, abrogarea legii recursului compensatoriu şi consultarea parlamentului pentru desemnarea comisarului european. 

×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close