Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Tătaru răspunde la întrebarea momentului: Când scăpăm de măștile de protecție?

Ministrul Tătaru răspunde la întrebarea momentului: Când scăpăm de măștile de protecție?

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a răspuns joi la întrebarea care se regăsește din ce în ce mai des, în ultima vreme, pe buzele românilor: Când scăpăm de masca de protecție?

Ministrul Tătaru răspunde la întrebarea momentului: Când scăpăm de măștile de protecție?
Sursa foto: Hepta
04 Iun 2020   •   12:30

"În momentul de faţă avem purtarea obligatorie a măştii în spaţiile închise, în transportul în comun şi la locul de muncă, cu câteva excepţii pe care le cunoaşteţi. În momentul în care, la nivel naţional vom avea o transmitere comunitară aproape inexistentă, când nu vom mai avea focare în unităţi spitaliceşti, în unităţi de îngrijire pentru bătrâni, neuropsihice, etc  atunci ne gândim să nu mai fie obligatorii măştile. Până atunci este o minimă măsură de prevenţie. Principalul fel de răspândire a virusului este cel aerogen.

Gândiţi-vă că intervalul de timp la care se va lua decizia eliminării obligativităţii purtării măştii depinde de evoluţia epidemiei, de numărul de cazuri de la terapie intensivă, de numărul de persoane care se adresează UPU. În măsura în care aceste cazuri vor scădea iar cazurile noi vor rămâne într-o comunitate care poate fi izolată sau în anumite focare, atunci putem să ne gândim la eliminarea acestor măşti", a precizat Nelu Tătaru. 

×
Subiecte în articol: mască
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close