Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru, despre haosul de la spitalul din Suceava: Am cerut suspendarea managerului!

Nelu Tătaru, despre haosul de la spitalul din Suceava: Am cerut suspendarea managerului!

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru susține că a cerut suspendarea managerului de la Spitalul de Urgențe din Suceava.

Nelu Tătaru, despre haosul de la spitalul din Suceava: Am cerut suspendarea managerului!
25 Mar 2020   •   15:40

”Am fost acolo. Am avut niște explicații pentru toată lumea de acolo. Le-am explicat că oricum nu pot ieși. Situația de la Suceava nu e așa de bună. S-au reluat toate anchetele epidemiologice, un șir de nereguli. Suntem în plin proces de reevaluare și la micșorarea acestui focar de la Suceava. Am văzut înregistrarea, înțelegem pierderea omului, ne vom ocupa de tot, însă nu putem permite unui om pozitiv să iasă, mai ales că Suceava cred că e cel mai mare focar din România.

În acest moment am închis total spitalul, am izolat tot ce însemna personal medical, am izolat tot ce însemană contacți, vom redeschide doar unitatea de primiri-urgență în care se poate prelua și diagnostica toate cazurile non-covid. Azi am fost și la Botoșani, e situația stabilă, doar două cazuri de covid mai vechi. Cel mai recent, e cel de ieri, dirijat spre Iași. Personalul e pregătit.

Am început să detașăm personal de la Iași pentru Suceava. Gheorghe Flutur a fost testat acum două-trei zile și testul lui a ieșit pozitiv aseară târziu. Nu știu dacă testarea a fost făcută la Suceava. A fost luat cu izoleta aseară.

Am decis suspendarea contractului domnului manager al Spitalului și înlocuirea lui cu cineva care va putea să gestioneze situația, așa cum analizăm posibilitatea acelui lucru la DSP”, a zis Nelu Tătaru. 

×
Subiecte în articol: coronavirus Suceava
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close