Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră despre starea de urgență. ”Președintele ia o decizie”

Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră despre starea de urgență. ”Președintele ia o decizie”

”Nu iau în calcul reintroducerea stării de urgență pentru moment dar situația infectărilor este în evoluție”. O spune ministrul Sănătății care adaugă că lupta împotriva COVID-19 este îngreunată de lipsa legilației privind carantina.

Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră despre starea de urgență. ”Președintele ia o decizie”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    08 Iul 2020   •   14:11

”În contextul în care nu avem o legislație, o așteptăm într-o săptămână jumate, care să ne dea acele pârghii, acel confort medical în care să putem gestiona pe internare, pe izolare, pe carantină, persoane infectate sau persoane sănătoase care vin dintr-o zona sau au fost în contact cu persoane infectate, până atunci noi trebuie să gestionăm medical acel moment. Suntem obligați prin statutul nostru, prin asigurarea sănătății pacienților, să fim pregătiți pentru orice”, declară ministrul Sănătății. 

Ce spune ministrul Nelu Tătaru cu privire la o nouă stare de urgență

Cu privire la o nouă stare de urgență, Nelu Tătaru susține că această măsură nu se impune acum, însă se așteaptă evoluția ultrioară.

”Noi facem evaluări de la zi la zi, săptămânal, la 2 săptămâni, cele 14 zile, prin INSP și Ministerul Sănătății facem o propunere către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, iar starea de urgență este atributul președintelui României care va lua o decizie. 

În acest moment nu iau în calcul (stare de urgență n.red.), dar vedem și evoluția în continuare”

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru stare urgenta
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close