Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Cât de periculoase sunt kilogramele în exces pentru articulaţii

Sfat de sănătate. Cât de periculoase sunt kilogramele în exces pentru articulaţii

După ultimele statistici ale OMS, 1 din 3 români suferă de obezitate. În afara bolilor asociate greutății în exces, trebuie să ne gândim cât de mult suferă și articulațiile noastre atunci când suntem supraponderali. Medicul Gavril Gheorghievici ne spune astăzi cum ne putem apuca de sport dacă avem multe kilograme în plus, dar și ce mișcare putem face acasă.

Sfat de sănătate. Cât de periculoase sunt kilogramele în exces pentru articulaţii
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    02 Iun 2020   •   09:09

"Obezitatea este periculoasă, mai ales că acţionează tăcut. După statisticile Organizaţiei Mondiale ale Sănătăţii, 39% din populaţie este supraponderală, adică unu din doi sau unu din trei oameni. Pentru vârstnici, obezitatea este un factor de risc cardiovascular, dar şi pentru patologii metabolice, precum diabet", a explicat medicul Gavril Gheorghievici, marţi, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

De asemenea, când vorbim de articulaţii, greutatea pune presiune asupra lor, mai atenţionează medicul.

Cel mai bine este să luăm măsuri şi să încercăm să slăbim, fie că facem acest lucru asistat, fie acasă. 30 de minute de sport şi o dietă echilibrată ne ajută mult, recomandă medicul Gheorghievici.

Însă, dacă vorbim de persoane obeze, sportul asistat este cel mai bun. 

"E necesar un program de recuperare cu kinetoterapie, totul să se facă asistat", recomandă medicul, pentru că în cazul acestor persoane, mişcările greşite pot avea multe repercusiuni, printre care dureri.

Un program de recuperare asistat durează aproximativ două săptămâni.

Sfat de Sănătate. Cât de periculoasă e obezitatea pentru articulaţii

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close