Antena 3 CNN Actualitate Orban: Creşterea pensiilor e extrem de mare. Nicio altă țară nu a făcut asta. O altă majorare poate duce la inflaţie

Orban: Creşterea pensiilor e extrem de mare. Nicio altă țară nu a făcut asta. O altă majorare poate duce la inflaţie

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că guvernul va creşte pensiile cu 14%, deşi nu cunoaşte vreo altă ţară care să fi luat o astfel de decizie.

Orban: Creşterea pensiilor e extrem de mare. Nicio altă țară nu a făcut asta. O altă majorare poate duce la inflaţie
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    14 Aug 2020   •   10:35

"Nu cunosc vreo altă țară europeană care să fi luat o decizie similară, dar guvernul va crește pensiile, și va crește pensiile cu un procent consistent, de 14%. Astăzi se va face, va fi în cuprinsul OUG privind rectificarea bugetară. Este o creștere extrem de mare, pe care ne angajăm să o putem finanța, atât pe anul viitor, cât și pe anii care vor urma", a spus, vineri, Ludovic Orban.

Orban: Orice altă creştere a pensiilor va fi luată doar pe baza unor analize serioase

În ce priveşte alte creşteri ale pensiilor, premierul s-a arătat extrem de prudent, explicând că o astfel de măsură se va face doar pe baza unor analize economice serioase.

"Orice altă decizie de creştere a pensiilor va fi luată doar pe baza unor analize serioase. România are nevoie de acces la finanţări cu costuri minime pentru a putea asigura resursele necesare suportării cheltuielilor bugetului de şomaj şi altor categorii de bugete.

Orban, despre majorarea pensiilor

Orice creştere de pensii care se va face trebuie să ţină cont de evoluţia economică se va întoarce nu numai împotriva părinţilor şi bunicilor noştri, ci împotriva interesului general al societăţii româneşti", a asigurat şeful de la Palatul Victoria.

Orban: Riscăm să ajungem la inflaţie

În caz contrat, a spus Ludovic Orban, România poate ajunge în situaţia de a se împrumuta şi mulţi bani, da şi în condiţii grele.

"Putem ajunge la inflaţie sau există risc să ajungem la situaţia de a ne finanţa din ce în ce mai greu sau mai scump şi nu pot accepta o astfel de situaţie", a atras atenţia premierul.
 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban pensii crestere pensii
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close