Antena 3 CNN Actualitate Orban și Iohannis, în fața primarilor trădați. Edilii au cerut explicații despre renunțarea alegerilor locale în două tururi

Orban și Iohannis, în fața primarilor trădați. Edilii au cerut explicații despre renunțarea alegerilor locale în două tururi

Preşedintele şi premierul vor să-şi asigure spatele înaintea alegerilor locale după eşecul ordonanţei care viza alegerea edililor în două tururi. Klaus Iohannis şi Ludovic Orban trebuie să le explice primarilor motivele pentru care au ales anticipatele in detrimentul alegerilor locale in doua tururi.

Orban și Iohannis, în fața primarilor trădați. Edilii au cerut explicații despre renunțarea alegerilor locale în două tururi
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Feb 2020   •   10:11

Premierul şi Preşedintele merg, separat, în fata primarilor de comune sa le promită lucruri bune dar și sa le explice de ce alegerea în doua tururi nu va fi posibila. Orban merge la ora 11.00 sa le vorbească primarilor, iar Iohannis va fi acolo la ora 17.00. 

După ce le-a promis alegeri locale în două tururi, Iohannis trebuie să le explice acum primarilor de ce nu s-a ţinut de cuvânt şi cu de a preferat să sacrifice alegerea primarilor în două tururi în favoarea planului de declanşare a alegerilor anticipate. 

La începutul lunii decembrie, la adunarea generală a Asociaţiei Municipiilor, preşedintele Klaus Iohannis declara:" De exemplu, că eu îmi doresc ca primarii să fie aleși în două tururi sau că îmi doresc foarte mult să existe un parteneriat real între administrația centrală, prin Guvern, și administrația locală, astfel încât toți românii să primească o șansă să trăiască într-o localitate bine pusă la punct." 

Acum este imposibil să mai fie modificată legislaţia electorală ,iar Iohannis trebuie să dea explicaţii , în condiţiile în care îşi doreşte sprijinul aleşilor locali pentru alegerile parlamentare. 

×
Subiecte în articol: Orban Iohanis primari Klaus Iohannis
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close