Antena 3 CNN Actualitate Ludovic Orban, primit de premierul Franţei, Jean Castex. Ce documente importante semnează prim-ministrul în Hexagon

Ludovic Orban, primit de premierul Franţei, Jean Castex. Ce documente importante semnează prim-ministrul în Hexagon

Premierul Ludovic Orban a fost primit luni la Paris de omolgul său francez, Jean Castex. Este prima vizită oficială importantă efectuată de premierul României, de la începutul pandemiei. Ludovic Orban va avea întâlniri cu preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Franceze, cu preşedintele Senatului şi cu preşedintele partidului "Les Republicains". În cadrul vizitei, premierul României va semna mai multe documente de importanţa strategică.

Ludovic Orban, primit de premierul Franţei, Jean Castex. Ce documente importante semnează prim-ministrul în Hexagon
Sursa foto: foto: Income Magazine
de Cristi Popovici    |    26 Oct 2020   •   18:45

Vizita premierului în Franţa are o componentă economică deosebită. Ludovic Orban a fost primit la Paris de premierul Jean Castex şi va purta discuţii cu reprezentanţi ai Consililui de afaceri Franţa-România din cadrul Mouvement des entreprises de France.

Prim-ministrul României se va întâlni în cadru oficial şi cu secretarul general al OCDE, Angel Gurria, dar va participa şi la o reuniune a Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare.

În timpul vizitei, premierul are programată o întâlnire şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Franţa.

Ludovic Orban este aşteptat să semneze acte importante în cadrul parteneriatului strategic dintre România şi Franţa. Cei doi premieri vor semna Declaraţia de intenţie între guvernul României şi guvernul Franţei referitoare la cooperarea în domeniul energiei nucleare civile.

Se va semna şi Memorandumul de înţelegere privind ciclul combustibilului între Societatea NuclearElectrica şi Orano.

Prezent în studioul Antena 3, deputatul Pro România, Mircea Titus Dobre, a comentat vizita premierului în Franţa. Acesta a declarat că parteneriatul dintre cele două ţări este unul foarte important, durează de mulţi ani, dar ceea ce se semnează între cele două state este rezultatul negocierilor din ultimii ani şi nu este vorba de meritul lui Ludovic Orban.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Jean Castex
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close