Antena 3 CNN Actualitate Pandemia anulează spectacolul fastuos dedicat Zilei Marinei

Pandemia anulează spectacolul fastuos dedicat Zilei Marinei

Anul acesta, nici ziua marinei Române nu va mai fi la fel ca până acum. Sărbătoarea îşi pierde tot fastul şi amploarea de alta dată. De teamă ca oamenii să nu se adune pe faleza de la Cazino, Comandamentul Naval a anulat tot spectacolul care strângea zeci de mii de oameni pe 15 august la Constanţa. De Ziua Marinei vom putea vedea anul acesta doar o defilare a navelor de luptă.

Pandemia anulează spectacolul fastuos dedicat Zilei Marinei
Sursa foto: Meteoplus/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    08 Aug 2020   •   07:00

Anul acesta, asemenea imagini vor fi doar în amintirea celor care veneau în fiecare an sa fie martori la spectacolul naval de Ziua Marinei. Flota de război ieşea în larg, conform unor scenarii de atac sau apărare într-un război simulat. Acum totul va fi diferit.

''Ziua Marinei va putea fi vizionată în special în mediul online şi la televizor. Nu vom mai avea tradiţionalele jocuri marinăreşti, infanteriştii marini, spectacolul oferit de navele militare pe mare, spune Corneliu Pavel. Nu vor mai fi secvenţe. De fapt, nu va mai fi nicio secvenţă'', purtătorul de cuvânt Forţel Navale.

Nu doar tradiţiile de pe faleza Comandamentului Naval au fost scoase din program, ci şi ceremoniile militare însoţite de salvele de tun.

Nici avioanele şi elicopterele militare nu va mai trece pe deasupra litoralului.

Ziua Marinei Române s-a aniversat ani la rând pe 15 august, fiind strâns legată de sărbătoarea religioasă a Sfintei Maria.

×
Subiecte în articol: Ziua Marinei
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close