Antena 3 CNN Actualitate Parlamentarii români au încredere în băncile din Grecia

Parlamentarii români au încredere în băncile din Grecia

Parlamentarii români au încredere în băncile din Grecia
09 Iul 2015   •   15:03

Zeci de aleşi au conturi deschise în băncile greceşti din România, spun că nu-şi fac probleme în privinţa banilor. Nu le e teamă că i-ar putea pierde şi nici că s-ar putea trezi cu conturile blocate din cauza crizei de la Atena. Asta în condiţiile în care cei mai mulţi nici măcar nu ştiu că îşi ţin economiile la instituţii financiare cu capital grecesc. Nu la fel de încrezător în sistemul bancar grecesc este consilierul onorific al premierului Victor Ponta, Gyorgy Frunda. El a anunţat deja că şi-a lichidat toate conturile şi şi-a transferat banii din băncile elene în altele mai sigure.

Deputatul cu cele mai multe conturi într-o bancă cu capital elen este preşedintele Comsiei de Învăţământ, Anghel Stanciu. Acesta are nou conturi în care a pus aproape 379.000 de lei, 41.000 de euro şi 25.000 de dolari americani.

Nu la fel de multe conturi, dar mai mulţi bani are în băncile cu capital elen deputatul Gheorghe Udrişte. Cele patru conturi deschise la trei bănci diferite totalizează peste un milion de lei. Cu toate acestea, parlamentarul e liniştit în privinţa banilor lui.

Sunt însă şi deputaţi care nici măcar nu ştiu că îşi au economiile depuse în bănci greceşti. Cei mai mulţi deputaţi au conturi deschise la aceeaşi bancă, deoarece, în trecut, Camera Deputaţilor a încheiat un contract cu aceasta. Între timp, pachetul majoritar de acţiuni a fost achiziţionat de o societate din Grecia şi aşa s-au trezit cu banii în banci cu capital elen.

×
Subiecte în articol: criza Grecia
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close