Antena 3 CNN Actualitate Patriarhul Daniel, prima apariție după ce premierul Cîțu a cerut Bisericii să se implice în campania de vaccinare. Ce a răspuns în legătură cu slujbele de Paște

Patriarhul Daniel, prima apariție după ce premierul Cîțu a cerut Bisericii să se implice în campania de vaccinare. Ce a răspuns în legătură cu slujbele de Paște

Patriarhul Daniel a avut și prima apariție publică după ce premierul Florin Cîțu a cerut cultelor să se implice în campania de vaccinare în special la sate.

Patriarhul Daniel, prima apariție după ce premierul Cîțu a cerut Bisericii să se implice în campania de vaccinare. Ce a răspuns în legătură cu slujbele de Paște
de Georgiana Adam    |    06 Apr 2021   •   20:39

În timp ce toţi credincioșii așteaptă anunțul oficial despre cum vom sărbători Paştele, Patriarhul a declarat că așteaptă cu speranță şi bucurie sărbătorile Pascale însă dă de înţeles că momentan nu au fost stabilite regulile pentru slujba de Înviere. Declarația a fost făcută la Biblioteca Academiei Române, unde patriarhul a fost invitat la o expoziție dedicată Mănăstirii Voroneţ.

Preafericitul Părinte nu a făcut nicio referire la solicitarea premierului Cîţu.

"Dacă vreți să vedeți Învierea, mergeți la Voroneț. Este mesajul Învierii de obște, cu bucurie mare și mesajul este exact ceea ce scrie într-o parte: Hristos a înviat din morți, cu moarte pre moarte călcând și celor din morminte, viață dăruindu-le.

E o mărturisire de credință, este o speranță și deci cu speranță și bucurie așteptăm Paștele", a declarat Patriarhul Daniel, în cursul zilei de marți.

Florin Cîțu solicită Bisericii să se implice în campania de vaccinare

Premierul Florin Cîțu, a făcut apel la reprezentanții cultelor relgioase, să se implice în campania de informare și să ofere oamenilor, informații la zi, referitoare la vaccin.

''Fac un apel la toţi politicienii, la coaliţia de guvernare, la primarii aleşi, la consilierii locali, la preşedinţii de consilii judeţene - să meargă şi să facă campanie sau să prezinte campania de vaccinare, datele, toţi românii, să se ştie despre, să aibă informaţiile la zi în ceea ce priveşte campania de vaccinare. Mai mult, este nevoie, şi am spus-o şi la întâlnirea cu cultele, şi mi s-au dat asigurări, dar vreau să spun şi aici public, este nevoie de o implicare a Bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural'', a declarat Florin Cîţu.

Răspunsul de la Patriarhia Română a venit imediat. În lăcaşurile de cult este deja stabilit modul în care credincioşii primesc informaţii despre imunizare, spun oficialii Patriarhiei.

”Ajutorul Bisericii există şi se traduce prin transmiterea din partea clericilor spre credincioşi a informaţiilor cuprinse in Broşura „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”. Conţinutul acestei broşuri este deja cunoscut de preoţi. Ei îl comunică credincioşilor în diferite ocazii. Clericii pot transmite informaţiile despre vaccinarea „gratuită, sigură şi voluntară”, aşa cum reies acestea dintr-un document asumat de cele mai înalte autorităţi medicale din România. Este ceea ce pot face reprezentanţii cultelor'', a transmis luni, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

×
Subiecte în articol: Patriarhul Daniel
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close