Antena 3 CNN Actualitate Patru întâlniri de taină, cheia preluării puterii. Ce negocieri se duc în mare secret. Detalii-bombă

Patru întâlniri de taină, cheia preluării puterii. Ce negocieri se duc în mare secret. Detalii-bombă

Patru întâlniri de taină, cheia preluării puterii. Ce negocieri se duc în mare secret. Detalii-bombă
13 Oct 2019   •   02:40

Andreea Sava a prezentat în exclusivitate la "Descoperiţi" culisele procesului pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă. Cu două zile înaintea intrării oficiale în campania electorală, preşedintele şi PNL au putut să se laude cu dărâmarea Guvernului PSD printr-o moţiune de cenzură care, însă, nu ar fi trecut niciodată fără Călin Popescu Tăriceanu şi ce a mai rămas din ALDE după ieşirea de la guvernare, fără Victor Ponta şi fără câţiva trădători din PSD. 

Multe voci susţin că totul a fost posibil în urma unor întâlniri de mare taină de la Cotroceni între Iohannis şi Tăriceanu săptămâna trecută, întâlnire negată vehement de ALDE într-un comunicat oficial. Problema este că s-a mai vorbit, pe surse, în presă, încă din ianuarie despre cel puţin trei alte discuţii secrete dintre Tăriceanu şi Iohannis, care ar fi avut loc la finalul lui 2018 şi începutul lui 2019 şi se expunea atunci un plan de ieşire a ALDE de la guvernare şi provocarea dărâmării Cabinetului Dăncilă chiar înainte de alegeri. Şi iată că aşa s-a şi întâmplat. 

24 iulie 2019. La Palatul Cotroceni, Ramona Mănescu, Nicolae Moga şi Mihai Fifor depuneau jurământul în faţa preşedintelui Iohannis ca miniştri de Externe, Interne şi vicepremier pentru parteneriate strategice, după remanierea propusă de Dăncilă şi PSD cu 9 zile înainte. Nicio opoziţie din partea lui Iohannis, nicio vorbă despre ieşire de la guvernare din partea lui Tăriceanu. La doar o lună distanţă s-a dezlănţuit jihadul. 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close