Antena 3 CNN Actualitate Locale Patru jandarmi din Craiova au salvat doi oameni care ardeau de vii într-o tarabă cuprinsă de un incendiu

Patru jandarmi din Craiova au salvat doi oameni care ardeau de vii într-o tarabă cuprinsă de un incendiu

Patru jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Craiova au salvat doi oameni care ardeau de vii într-o tarabă cuprinsă de un incendiu, noaptea trecută, în zona Piața Veche din Craiova.

Patru jandarmi din Craiova au salvat doi oameni care ardeau de vii într-o tarabă cuprinsă de un incendiu
04 Apr 2020   •   13:06

Totul s-a întâmplat vineri, 3 aprilie 2020, în jurul orei 22.30, atunci când jandarmii au primit un apel cu privire la un incendiu izbucnit la o tarabă.

IVM

Când au ajuns la fața locului, jandarmii au descoperit doi oameni care ardeau de vii, unul în afara tarabei, iar altul în interior.

"Plutonierul major Vîlceleanu Alin, din cadrul Grupării de Jandarmi Craiova, intrase în serviciu încă de dimineață, la tura de 24 de ore. Chiar de la primele ore, Alin, alături de colegii de echipaj, plutonierul Tănase Liviu, plutonierul adjutant Floroiu Gheorghe și plutonierul major Pătrună Marian, primiseră misiunea de a însoți și a asigura securitatea coloanelor de autovehicule care transportau cetățenii către centrele de carantină.

Uneori este destul de greu să lucrezi atâtea ore, însă, când ești alături de camarazii tăi, parcă și orele se scurg altfel. Întotdeauna Alin, atunci când este la tură, are un obicei, de la care nu se abate niciodată...își sună de fiecare dată soția și pe băiețelul lui pentru a le ura noapte bună:

-Rareș, te iubește mult tati...când, deodată, pe stație, băieții primesc un apel de urgență.

-Deplasați-vă de urgență în zona Piața Veche, se pare că s-a produs un incendiu și sunt persoane prinse acolo!

-Rareș, tati are puțină treabă...

În câteva momente, echipajul lui Alin ajunsese la fața locului. Imaginea pe care o vedeau era greu de descris, însă, în astfel de momente, știi că nu este timp de ezitare. Trebuie să acționezi cât mai repede. Secundele fac, de cele mai multe ori, diferența între viață și moarte. 

Între fiarele contorsionate ale unei tarabe, se aflau prinse două persoane, aflate în stare de inconștiență și cuprinse de flăcări. Nimeni nu te antrenează pentru astfel de situații, poate doar instinctul sau un anume amestec de inconștiență, curaj și datorie te fac să acționezi.

Așa a făcut și Alin, care, alături de colegii săi de echipaj, a reușit să-i scoată din flăcări pe cei doi. Au folosit pături și stingătorul autospecialei. Vorba românească așchia nu sare departe de trunchi! se confirmă încă o dată. Alin este băiat de pompier! Felicitări, băieți!", se arată într-o informare a Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

×
Subiecte în articol: Craiova
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close