Antena 3 CNN Actualitate Ultima zi de pelerinaj de Sf. Dimitrie Cel Nou. Personalităţi politice la slujba de la Patriarhie

Ultima zi de pelerinaj de Sf. Dimitrie Cel Nou. Personalităţi politice la slujba de la Patriarhie

Este ultima zi de pelerinaj în Capitală. Până acum, 30.000 de credincioşi au trecut pe la racla Sf. Dimitrie Cel Nou pentru a se ruga. Slujba este oficiată astăzi de Patriarhul Daniel, iar până la această oră nu au fost incidente la Patriarhie.

Ultima zi de pelerinaj de Sf. Dimitrie Cel Nou. Personalităţi politice la slujba de la Patriarhie
Sursa foto: Mediafax
de Iulia Gorgorin    |    27 Oct 2020   •   11:10

Aproximativ 200 de persoane au venit de la primele ore ale dimineţii pentru a se ruga la slujba oficiată de Patriarhul Daniel pentru Sf. Dumitru.

Marcel Ciolacu, Monica Anisie, Cristian Popescu Piedone, Robert Negoiță, Marcel Boloș vor veni la slujba de la Patriarhie

''La slujbă au confirmat prezenţa şi oficialităţi înalte. De exemplu, Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a ajuns deja la acest pelerinaj. Totoată mai sunt aşteptaţi ministrul învăţământului -Monica Anisie, Cristian Popescu Piedone - primarul sectorului 5, Robert Negoiţă - primarul sectorul 3, Marcel Boloş - ministrul Fondurilor Europene'', a transmist Radu Tiliţă, reporter Antena 3.

Marcel Ciolacu a fost invitat la slujbă de Patriarhul BOR, Daniel

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a asistat marți dimineață, la slujba de Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul spiritual al Bucureștiului, ținută la Patriarhie.

Liderul PSD a fost amendat în weekend deoarece nu a respectat regulile sanitare. Presa locală a publicat fotografii cu Marcel Ciolacu, Mihai Tudose și Lucian Romașcanu la o masă într-un restaurant din Buzău. Președintele social-democraților a plătit, luni, 1.250 de lei amendă.

Oamenii poartă măşti de protecţie şi păstrează distanţa

Se va ţine aşadar cont cu o maximă rigoare de toate normele igienico-sanitare, iar la eveniment vor lua parte doar credincioșii care au buletin de București. 

Sfânta Liturghie Arhierească este săvârşită de Prefericirul Părinte Daniel.

În primele două zile, aproximativ 30.000 de credincioşi au venit să se roage la Moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, accesul fiind permis doar persoanelor cu reședința în Municipiul Bucureşti.

Credincioşii aşteaptă aproximativ o oră pentru a se închina la racla Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor

Pelerinajul continuă pe Dealul Patriarhiei până la miezul nopţii, sau până când ultimul pelerin va trece pe la racla Sf. Dimitrie Cel Nou.

 

×
Subiecte în articol: pelerinaj Sf. Dimitrie slujba
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close