Antena 3 CNN Actualitate Pelerinajul de Sfântul Andrei nu va avea loc! Instanța a respins cererea ÎPS Teodosie

Pelerinajul de Sfântul Andrei nu va avea loc! Instanța a respins cererea ÎPS Teodosie

Instanța a respins cererea arhiepiscopulu Tomisului, IPS Teodosie, care solicita ca la pelerinajul de Sfântul Andrei să poată participa și oameni din alte localități.

Pelerinajul de Sfântul Andrei nu va avea loc! Instanța a respins cererea ÎPS Teodosie
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    25 Noi 2020   •   10:50

Magistrații constănțeni au respins pe toate liniile cererea formulată de ÎPS Teodosie pentru pelerinajul de Sfântul Andrei.

„Respinge, ca neîntemeiată, cererea de amendare a pârâtului Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța şi a inspectorului-şef Roşca Ionel, formulată de reclamanţi. Respinge, ca neîntemeiată, excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant legal a inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța, invocată de reclamanţi. Respinge, ca neîntemeiate, excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant legal a reprezentantului Arhiepiscopiei Tomisului şi excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant convenţional a avocaţilor ...”, se arată în decizie, potrivit Mediafax. 

Pentru această soluție există un termen de 5 zile, timp în care poate fi depusă o contestație. Cel mai probabil, aceasta va fi depusă chiar astăzi, odată cu aflarea decizie, având în vedere timpul destul de scurt până la sărbătoarea Sfântului Andrei. .

Protest spontan, în fața Judecătoriei Constanța pentru a se permite pelerinajul de Sfântul Andrei

Zeci de oameni au participat, marți, la un protest spontan, în fața Judecătoriei Constanța. Manifestanții au solicitat permiterea pelerinajului la Peștera Sfântului Andrei. Polițiștii au dat mai multe amenzi.

Potrivit I.P.J. Constanța, marți, în jurul orei 14.30, polițiștii din cadrul Secției 3 și jandarmii din cadrul IJJ Constanța au identificat manifestanții, care nu respectau măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanța.

"Nu și-au putut justifica prezența în zonă și nu aveau un motiv întemeiat, prevăzut de lege, de a părăsi domiciliul”, spun polițiștii despre manifestanți.

Zeci de oameni amendați

Au fost aplicate 24 de amenzi, în valoare totală de 17.300 de lei, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse de actualul context epidemiologic, cât și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, informează Mediafax.

ÎPS Teodosie a declarat că 30 noiembrie este ziua spirituală a tuturor românilor și trebuie să ne susţinem "drepturile noastre de închinători” în instanţă

Şi ÎPS Teodosie a mers să solicite instanței suspendarea hotărârii CJSU Constanța respectiv permiterea realizării pelerinajului tradițional la Peștera Sfântului Andrei, în 30 noiembrie. El a cerut și enoriașilor să îl susțină în demersul său:

"Vreau ca toți cei care întrebați și doriți să ajungeți la Sfântul Andrei, cred că doriți sincer, să îmi susțineți acest demers, pe care îl voi înainta prin juriști, ca să ne lămurim, să nu fie cu o zi înainte interdicția că n-avem voie.

Trebuie să avem chiar o sentință în sensul acesta și vom face o intervenție. De mâine voi vorbi despre aceasta, eu am vorbit și mai înainte și voi căuta cei mai iscusiți juriști, care deja m-au căutat și mi-au spus că mă vor susține în demersul de a avea sărbătoarea Sfântului Andrei. Este o sărbătoare spirituală națională.”

"Eu nu mă mulţumesc cu nişte restricţii care nu au logică şi care ne restrâng drepturile noastre de închinători”, a spus Arhiepiscopul.

Sărbătoarea Sfântului Andrei este celebrată în data de 30 noiembrie.

×
Subiecte în articol: pelerinaj sfantul andrei ÎPS Teodosie
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close