Antena 3 CNN Actualitate Pensii 2020. Cu cât cresc, de fapt, pensiile luna viitoare - calcule de ultimă oră

Pensii 2020. Cu cât cresc, de fapt, pensiile luna viitoare - calcule de ultimă oră

Pensionarii vor primi în plus cea mai mare sumă pe care au primit-o vreodată, anunță ministrul finanțelor, în timp ce șeful său, Ludovic Orban, nu este atât de convins de acest fapt. Potrivit legii, pensiile ar fi trebuit să crească de la 1 septembrie cu 40%.

Pensii 2020. Cu cât cresc, de fapt, pensiile luna viitoare - calcule de ultimă oră
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    02 Aug 2020   •   10:30

Dar, Guvernul ia în calcul o majorare de cel mult 15%. A spus-o, la Antena 3, Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban, în ciuda afirmațiilor optimiste ale lui Florin Cîțu. Sunt în continuare scenarii de lucru și se fac analize la Ministerul Finanțelor Publice, explica sâmbătă seară ministrul muncii, Violeta Alexandru.

Aceasta spunea că zilele următoare vom vedea aceste analize care sunt în lucru la Ministerul Finanțelor condus de Florin Cîțu. Violeta Alexandru a evitat să spună un procent, rezumându-se la a preciza că va fi o decizie care va fi luată în echipă, o decizie politică în ceea ce privește cuantumul creșterii punctului de pensie.

Este cunoscut scenariul creșterii cu 10%, care a fost lansat public chiar de ministrul finanțelor. De asemenea, Exdcutivul luase în calcul și o majorare cu 14%, potrivit consilierului premierului Virgil Guran, dar și o creștere de 15 procente, un alt scenariu care a fost vehiculat pe surse.

Prin urmare, premierul a precizat că vrea să vadă analiza ministrului finanțelor publice și, evident, prognozele instituțiilor financiare internaționale în ceea ce privește evoluția economiei românești, înainte să fie luată o decizie.

Mai multe detalii despre această epopee a pensiilor aflăm de la Maria Toader:

 

×
Subiecte în articol: pensii Ludovic Orban
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close