Antena 3 CNN Actualitate "Pentru cei rămași", licitație caritabilă pentru militarii români răniți în teatrele de operații

"Pentru cei rămași", licitație caritabilă pentru militarii români răniți în teatrele de operații

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) împreună cu Casa de Licitații Artmark organizează în data de 11 noiembrie o licitație caritabilă pentru militarii răniți în teatrele de operații.

"Pentru cei rămași", licitație caritabilă pentru militarii români răniți în teatrele de operații
de Georgiana Adam    |    25 Oct 2020   •   17:35

Evenimentul intitulat "Pentru cei rămași" se află la a doua ediție și în cadrul acestuia vor putea fi licitate obiecte de colecție, ce au aparținut unor artiști, politicieni, jurnaliști sau sportivi de top.

Anul trecut, peste 20.000 de euro au fost strânși în urma licitaţiei.

Cu banii obținuți în urma licitației, asociația își propune să finalizeze primul pavilion al Centrului de Recuperare, Refacere și Reabilitare al Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații, din Târgoviște.

Militarii vor beneficia aici de tratamente cu aparatură de ultimă generaţie şi personal înalt calificat.

"Vor fi câteva laboratoare de psihoterapie la nivel internațional. Avem oameni care au fost deja în Statele Unite la pregătire pentru a ști cum să reacționeze la problemele psihice pe care.care există la militarii care au fost în teatrele de operații. 10% din ceea ce avem aici pentru tratament va fi și pentru populația din zona respectivă. Așa fost gândit împreună cu primarul orașului Târgoviște", a declarat Dan Cosma, prim-vicepreședinte AMVVD.

Alteța Sa Regală Margareta, Custodele Coroanei române, Horia Tecău, Victor Ponta, Raluca Turcan sau Lora sunt doar câţiva dintre cei care au donat obiecte pentru licitația din data de 11 noiembrie.

"Avem o piesă deosebită, o piesă cu care s-au semnat o mulțime de ordine de plecare în misiune și nu numai care a fost oferit de un om drag nouă, domnul general Nezir. Este un stilou Montblanc din aur. Totodată, domnul Teodor Meleșcanu ne-a oferit un stilou care a fost peste tot în lume pe unde a fost și dânsul", a explicat Adrian Udrea, director marketing AMVVD.

Alex Găvan s-a alăturat și el acestei cauze. Celebrul alpinist a dăruit spre licitație o fotografie înfățișând Everestul.

"Pentru al doilea an consecutiv am primit această misiune din partea Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, o misiune care nu presupune altceva decât a fi alături de ei, ei fiind mereu alături de noi necondiționat", a precizat Alex Găvan.

De mâine, 26 octombrie, obiectele ce urmează să fie expuse la licitație pot fi văzute și achiziționate online, pe site-ul galeriilor Artmark, în cadrul evenimentului "Pentru cei rămași". La nivel național, 212 militari sunt răniți și peste 18.000 se cofruntă cu traume psihice.

Antena 3 este partener oficial al evenimentului.

×
Subiecte în articol: AMVVD Artmark
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close