Antena 3 CNN Actualitate Social Trei plângeri penale pe numele lui Vlad Voiculescu: "Vom face mult zgomot legal"

Trei plângeri penale pe numele lui Vlad Voiculescu: "Vom face mult zgomot legal"

Trei plângeri penale pe numele ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după evacuarea umilitoare a bolnavilor de la Spitalul de Ortopedie "Foișor" din Bucureşti.

Trei plângeri penale pe numele lui Vlad Voiculescu: "Vom face mult zgomot legal"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    12 Apr 2021   •   18:41

Două sunt depuse de Asociații ale Pacienților care îl acuză pe Vlad Voiculescu, printre altele, de abuz în serviciu și încălcarea protecției datelor cu caracter personal.

„Este o sfidare la adresa cetățenilor români și un afront major adus pacienților ortopedici cărora li se pus viața în pericol. Noi vom contesta acest lucru și ne vom rezerva dreptul de a acționa în judecată Ministerul Sănătății care a procedat total fără pic de compasiune față de pacienți", a spus unul dintre reclamanți.

"Ministrul Sănătății care a accesat datele pacienților a încălcat legea privind confidențialitatea datelor cu caracter personal și cu caracter medical. Avocații noștri vor depune o sesizare la Parchet privind abuzul în serviciu al ministrului Sănătății", a spus un alt reprezentant al Asociațiilor de Pacienți.

Și deputata PSD Laura Vicol la depus plângere penală pentru evacuarea în miez de noapte a pacienților de la Spitalul Foișor. Vizat nu este doar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ci și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

„Vom face mult zgomot legal” 

"O să depun două enunțuri. Primul îl vizează pe domnul ministru al Justiției, Stelian Ion care încalcă, cu rea credință spun eu, legea iar al doilea enunț se referă la Vlad Voiculescu, actual ministru al Sănătății. Nu știu ce caută pe acel scaun, vă spun sincer, pentru că nu a făcut nimic pentru toată România, şi pentru domnul secretar de stat.

Consider că se fac vinovați pentru lăsarea fără ajutor a unor persoane aflate în dificultate, pentru vătămare corporală și pentru abuz în serviciu Cine a greșit trebuie să plătească. Fără să se facă vreun demers legal, nu cred că avem vreo șansă față de acești incompetenți să rezolvăm ceva. Şi dacă domnul Voiculescu a spus că s-a făcut prea mult zgomot politic, eu o să fac acum mult zgomot legal", a spus pentru Antena 3,deputata PSD Laura Vicol.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close