Antena 3 CNN Actualitate Locale Ploile puternice au făcut prăpăd în judeţul Satu Mare! Peste 150 de familii, evacuate de urgenţă

Ploile puternice au făcut prăpăd în judeţul Satu Mare! Peste 150 de familii, evacuate de urgenţă

A fost potop în Satu Mare. Precipitaţiile au depăşit 50 de litri pe metru pătrat, iar în câteva ore apa scursă de pe versanţi a umplut casele şi curţile oamenilor şi a distrus tot ce a găsit în cale. Peste 150 de familii s-au trezit cu apa în locuinţe şi au fost evacuate de pompieri. Unii dintre localnici au fost scoşi din case cu bărcile de salvare.

Ploile puternice au făcut prăpăd în judeţul Satu Mare! Peste 150 de familii, evacuate de urgenţă
de Bianca Timșa    |    14 Mai 2021   •   08:54

În jumătate de oră, comuna Răteşti din Satu Mare a fost măturată de ape.

Peste 150 de familii au fost evacuate de urgenţă

În urma inundaţiilor, 60 de case au fost afectate, iar oamenii au rămas pe drumuri.

49 de gospodării au fost distruse de ape şi în satul Hurezu Mare, iar o bucătărie de vară a fost dărâmată la pământ.

Cei doi proprietari care se aflau în casă au fost scoşi de salvatori pe geam în ultimul moment.

În satul Stâna, un pod provizoriu a fost distrus de viitură, iar localnicii au rămas izolaţi.

În mijlocul dezastrului a fost şi ministrul Mediului, care le-a promis oamenilor afectaţi de inundaţii că vor primi ajutor de la Guvern.

Tanczos Barna a promis că oamenii afectaţi de inundaţii vor fi ajutaţi

"M-am sfăuit astfel încât să primiţi un ajutor şi să puteţi reface aici ce se poate reface. O să fie, din păcate, şi construcţii care nu vor rezista", a spus ministrul Mediului.

De asemenea, ministrul Mediului a oferit, la Antena 3, detalii cu privire la situația și pagubele cauzate Satu Mare.

"Am făcut o vizită la fața locului, împreună cu colegii mei de la Apele Române, din păcate, situația este extrem de tristă. Am văzut case care cad, una după cealaltă. S-au retras apele, dar pagubele sunt semnificative și fundația caselor a fost afectată în foarte multe locuri și vor urma și în cursul zilei de astăzi și mâine, probabil, asemenea evenimente. Vor cădea gospodării, case. Sunt peste 100 de gospodării afectate, oamenii au fost evacuați în timpul nopții, au fost oameni bătrâni care au scăpat cu viață datorită vecinilor pentru că i-au ajutat, sunt animale moarte și este tragic ce s-a întâmplat acolo", a declarat ministrul Mediului, joi, la Antena 3.

Tanczos Barna spune că nu a știe de ce nu a fost emisă un mesaj RO-Alert și susține că nu a primit un răspuns la această întrebare.

"Mai multe persoane afectate au spus că au scăpat cu viață pentru că au fost eficienți în a se ajuta reciproc. Cu siguranță vom afla în scurt timp care a fost situația cu acest mesaj, dacă a fost sau nu trimis.

Și județul Hunedoara o ploaie torenţială de o oră a inundat centura oraşului Devei, iar şoferii au fost nevoiți să treacă cu maşinile prin șuvoaiele de apă.

 

×
Subiecte în articol: ploi inundatii Satu Mare
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close