Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii din Piteşti, acuzaţi că ar fi ucis un bărbat de 63 de ani. "I-au pus picioarele pe cap"

Poliţiştii din Piteşti, acuzaţi că ar fi ucis un bărbat de 63 de ani. "I-au pus picioarele pe cap"

Caz uluitor la Piteşti, tras la indigo cu cel al lui George Floyd din SUA. Un bărbat de 63 de ani ar fi murit în urmă cu scurt timp după ce a fost pus la pământ, iar poliţiştii i-ar fi pus picioarele pe cap, spun martorii.

Poliţiştii din Piteşti, acuzaţi că ar fi ucis un bărbat de 63 de ani. "I-au pus picioarele pe cap"
de Mariana Zaharia    |    16 Apr 2021   •   13:02

Update:

Noi imagini cutremurătoare cu bărbatul care a murit la Piteşti. Bărbatul de 63 de ani a murit la scurt timp după ce a fost pus la pământ de poliţişti. A fost trântit foarte tare, iar unul dintre agenţi i-ar fi pus piciorul pe gât. 

Reacţia lui Iulian Surugiu, Sindicatul Agenţilor de Poliţie: "Poliţia are nevoie urgentă de reformă"

''E adevărat că noi copiem America foarte bine, dar nu în situaţiile nedorite de genul ăsta. E adevărat ce a spus reporterul dumneavoastră, că a fost un incendiu, respectivul se afla sub o stare avansată de alcoolemie, dar nu are relevanţă faptul în sine, ci eu vreau să spun alceva şi poate dă Dumnezeu să audă cei care vin seara la dumneavoastră la emisiuni, cei care dorm în Parlament, poate aude preşedinte, poate aude prim-ministrul. Poliţia, în ansamblu are nevoie de reformă, reforma însemnând şi bani. Dacă o să luaţi programa şcolii de agenţi de poliţie, o să vedeţi că pregătirea fizică, lecţiile de autoapărare sunt foarte puţine la număr.  Şi atunci, sigur, îi dai drumul pe stradă unui om care reacţionează în felul lui şi nu ştie să încătuşeze un om cum trebuie. Poliţia are nevoie urgentă de reformă, reformă însemnând pregătirea profesională şi pregătirea fizică a poliţiştilor. Legea spunea că au şase ore de sport pe săptămână, dar politicienii nu au fost în stare să asigure săli de sport, instructori de sport'', a spus Iulian  Surugiu, joi, în exclusivitate la Antena 3.

Totul a început în momentul în care localul în care se afla bărbatul a fost cuprins de flăcări, iar acesta a refuzat să iasă.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului l-au scos cu forţa pe bărbat şi l-ar fi bruscat. Bărbatul intrase în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvat de medici.

Atenţie, imagini care vă pot afecta emoţional!

''Un echipaj de Poliţie trecea prin zonă, în momentul în care a izbucnit incendiul care a avut loc la bucătăria terasei. Chelneriţa care era în interior a ieşit din bar şi le-a cerut ajutorul. Ea ne-a povestit că unul dintre poliţişti i-a luat extinctorul din mână şi a mers în bucătărie să stingă incendiul şi alţi poliţişti au încercat să îl scoată pe bărbat de pe terasă, pentru că era un incendiu în zonă.

Bărbatul ar fi fost recalcitrant, spun martorii şi acesta este motivul pentru care ar fi fost nevoie de intervenţia în forţă a poliţiştilor. De aici, lucrurile sunt împărţite, pentru că deocamandată, nu avem reacţia oficială a Poliţiei Argeş, o aşteptăm, dar sunt martori care spun că omul ar fi fost imobilizat, pus la pământ şi i s-ar fi pus piciorul pe gât. Alţi martori spun că bărbatul ar fi fost cumva împins şi ar fi căzut singur. Aşteptăm reacţia oficială a  Poliţiei Argeş care ne va spune exact cum s-a intervenit, modul în care a fost imobilizat bărbatul.

Avea 63 de ani. Chelneriţa a spus că nu ar fi comandat alcool, ci o apă minerală. Nu îl ştia. Poliţiştii spun că au descoperit ulterior, că suferea de mai multe afecţiuni medicale grave şi rămâne de văzut cum a decedat. În acest moment vorbim de un deces declarat din cauza unui stop cardio-respirator.'', a transmis Mariana Zaharia, corespondent Antena 3.

×
Subiecte în articol: politisti Pitești martori
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close