Antena 3 CNN Actualitate Social Poluarea extremă în nordul Capitalei: "Ne-am trezit, crezând că avem un incendiu în casă". Reacţia Ministerului Mediului

Poluarea extremă în nordul Capitalei: "Ne-am trezit, crezând că avem un incendiu în casă". Reacţia Ministerului Mediului

A fost o poluare extremă şi miercuri dis de dimineaţă în nordul Capitalei, dar şi în comunele Mogoşoaia, Corbeanca şi Periş.

Poluarea extremă în nordul Capitalei: "Ne-am trezit, crezând că avem un incendiu în casă". Reacţia Ministerului Mediului
Sursa foto: Pixabay
de M.Z.    |    08 Apr 2020   •   09:20

Încă de la primele ore ale dimineţii, se simţea un aer irespirabil şi oamenii au început fie să iasă cu maşinile pe stradă să vadă ce să întâmplă, fie să posteze pe reţele de socializare.

"Se vedea ca o ceaţă, de la ora 4 dimineaţa. Ne-am trezit, crezând că avem un incendiu în casă. Cu geamurile închise, ai senzaţia că arzi un cauciuc, un plastic. E un fum deranjant, nu pot să mai respir în propria casă, cu geamurile închise", a spus Nadina Câmpean, realizator Antena 3, miercuri dimineaţă, într-o intervenţie telefonică.

Jurnalista spune că acceaşi situaţie a fost şi ieri dimineaţă, deşi ziua nu a fost trafic, iar aerul a fost curat.

"Problema a reînceput azi-noapte. E foarte clar că cineva în zonă arde deşeueri, aş putea să bag mâna în foc că sunt obiecte din plastic sau cauciucuri, toate aplicaţiile folosite spuneau că e indicat să nu ieşi din casă sau să foloseşti o mască fină", a povestit jurnalista Antena 3.

Nadina Câmpean spune că a sunat la Pompieri, iar aceştia au spus că de două zile este un incendiu la o groapă de gunoi, dar acesta este într-o zonă mlăştinoasă şi nu se poate interveni cu autospeciale, decât cu lopata.

"E inadmisibil să stăm cu geamurile închise şi să nu putem respira", continuă jurnalista.

Locuitor din Corbeanca: În situaţia asta, COVID e pocnitoare...

Iată ce spun locuitorii din Corbeanca pe reţelele de socializare.

Ce spun aplicaţiile de calitate a aerului

Reacţia Ministerului Mediului

"Ca urmare a incendierii unei suprafețe semnificative de vegetație în zona Periș, ard mocnit batalurile, bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generând mirosul specific şi fumul înecăcios, resimţit de către locuitorii din vecinătate.

Echipele Gărzii de Mediu și APM sunt pe teren, în nordul Capitalei, pentru a gestiona situația și a evalua impactul incendiilor de vegetație din zona Periș-Corbeanca-Buftea-Otopeni.

Totodată a fost solicitată intervenția ISU pentru a elimina toate focarele active și mocnite și a preveni extinderea lor.

Revenim cu detalii", se arată în comunicatul transmis miercuri dimineaţă de Ministerul Mediului.

Poluarea extremă în nordul Capitalei: "Ne-am trezit, crezând că avem un incendiu în casă''

 

 


 

×
Subiecte în articol: poluare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close