Antena 3 CNN Actualitate Prefectul Capitalei: Bucureştiul trece în scenariul verde dar restricţiile de circulaţie pe timp de noapte rămân

Prefectul Capitalei: Bucureştiul trece în scenariul verde dar restricţiile de circulaţie pe timp de noapte rămân

Capitala României trece în scenariul verde, după ce rata de infectare a scăzut sub 1,5 la mie timp de trei zile consecutiv. Anunţul a fost făcut de prefectul de Bucureşti, Alin Stoica.

Prefectul Capitalei: Bucureştiul trece în scenariul verde dar restricţiile de circulaţie pe timp de noapte rămân
de Georgiana Adam    |    13 Mai 2021   •   12:40

Potrivit prefectului, redeschiderea sectorului HoReCa şi a teatrelor şi sălilor de spectacole se va face la o capacitate de 50% pentru sălile de spectacole şi pentru restaurante.

Prefect: Școlile din București se redeschid pentru toți elevii doar după ce rata de infectare scade sub 1 la mie

"Vor fi permise evenimente de tip drive-in şi evenimente culturale in aer liber cu pana la 300 de participanți. În scenariul ministerelor Sănătății şi Educației, redeschiderea școlilor cu prezenta fizica a tuturor elevilor se face la scăderea sub 1 la mie a incidenței.

Deocamdată, ne aflăm în scenariul hibrid în care, în București, doar preșcolarii, elevii ciclului primar şi cei din clasele terminale merg la cursuri cu prezență fizică", a precizat prefectul.

El a estimat că, dacă tendința actuală se menține, rata de infectare va scădea sub 1 la mie într-o săptămână sau două, dacă nu apar alte "influențe negative".

Eventuala scădere sub 1% a ratei de infectare nu va aduce relaxări suplimentare pentru agenții economici dar va permite redeschiderea completă a școlilor.

Prefect: Doar Guvernul poate decide ridicarea restricției de circulație pe timp de noapte

În contextul actual, nunțile şi botezurile nu se pot organiza, a adăugat prefectul, menționând că restricția de circulație între orele 22 şi 5 se va menține iar cel abilitat să anuleze acestă măsură este guvernul.

Restricția este legiferată în Hotărârea de Guvern care prelungește starea de alertă.

Alin Stoica a mai spus că în București s-a atins, joi, pragul de  1.000.000 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză de ser anti-COVID.

Rata de infectare în București, sub 1,5 la mie pentru a treia zi la rând

Ultima valoare comunicată de autorități pentru rata de infectare, 1,3 la mia de locuitori, este cea mai mică din octombrie până în prezent.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a confirmat, joi, intrarea Capitalei în scenariul verde, în urma valorilor înregistrate de acest indicator în ultimele zile.

Pe 2 mai, Capitala a intrat în scenariul galben, astfel că restaurantele şi sălile de spectacole s-au putut deschide, fără a se depăşi capacitatea de 30%.

Urmare a promovării în scenariul verde, restaurantele şi sălile de spectacole pot primi clienți şi spectatori în limita a 50% din capacitate.

Circulația persoanelor în afara locuinței a rămas interzisă între orele 22.00 - 5.00, iar magazinele sunt deschise în intervalul orar 5.00 - 21.00.

Este în continuare obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

×
Subiecte în articol: prefect
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close