Antena 3 CNN Actualitate Premierul Franţei s-a uitat într-o foaie pentru a-i spune corect numele lui Ludovic Orban

Premierul Franţei s-a uitat într-o foaie pentru a-i spune corect numele lui Ludovic Orban

Aflat la Paris într-o vizită oficială, unde se întâlneşte cu mai mulţi oficiali ai Guvernului Francez, Ludovic Orban a dat declaraţii împreună cu omologul său francez, Jean Castex. Prim-ministrul Franţei a trebuit să se uite cu atenţie într-o foaie pentru a-i spune corect numele premierului român.

Premierul Franţei s-a uitat într-o foaie pentru a-i spune corect numele lui Ludovic Orban
de Cristi Popovici    |    26 Oct 2020   •   21:00

Ludovic Orban a fost primit astăzi la Paris de premierul Franţei, Jean Castex. Cei doi au semnat o serie de protocoale în mai multe domenii de siguranţă strategică, iar la final au oferit  declaraţii presei.

În momentul în care a vorbit despre Ludovic Orban, Jean Castex s-a uitat lung într-o foaie pentru a-i spune numele corect.

”Sunt, în mod deosebit, onorat și fericit de a-l primi, azi, aici, pe premierul unei mari țări prieten de-ale Franței, domnul premier ... Ludovic Orban." 

Premierul francez a vorbit apoi despre documentul semnat împreună cu Ludovic Orban, menit să întărească relaţiile dintre România şi Franţa.

"Am decis să reîntărim relațiile în domeniul energiei nucleare, al apărării, al telecomunicațiilor, agriculturii, sănătății și culturii. Este obiectivul foii de parcurs pe care am semnat-o împreună și a declarației de intenție în domeniul energiei nucleare civile.", a spus Jean Castex.

Scopul vizitei lui Orban la Paris: întărirea parteneriatului strategic 

"Ţările noastre sunt legate printr-un parteneriat strategic, iar dorinţa comună este de a da un caracter şi mai strategic acestui parteneriat. De aceea am semnat o nouă foaie de parcurs cu o structură actualizată, ambiţioasă, care are ca scop să strângă şi mai mult relaţiile dintre Franţa şi România, atât în plan bilateral, cât şi la nivel european şi internaţional.", a spus Ludovic Orban, în declaraţia dată de faţă cu omologul său francez.

Premierul român a vorbit şi despre achiziţionarea de către statul român de nave de război de la Franţa. Orban a spus că imediat ce se vor termina litigiile în instanță legate de corvetele multifuncţionale „suntem gata să semnăm contractul”.

„Sigur că am abordat subiectele de azi cum este contractul privitor la corvete și aici am prezentat punctul nostru de vedere. Există un litigiu, de fapt nu unul, au fost mai multe procese care au fost declanșate de un competitor împotriva deciziei de adjudecare a contractului care a fost luată de comisia de licitație. Imediat ce se vor termina aceste litigii în instanță, din punctul nostru de vedere, suntem gata să semnăm contractul, pentru noi fiind extrem de importantă semnarea și realizarea acestui contract. Construcția celor patru corvete este extrem de importantă în dispozitivul strategic al României la Marea Neagră”, a afirmat premierul.

 

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close