Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele CNCD, despre afirmaţiile lui ÎPS Teodosie: "Nu vom sancţiona interpretări ale unei credinţe"

Preşedintele CNCD, despre afirmaţiile lui ÎPS Teodosie: "Nu vom sancţiona interpretări ale unei credinţe"

Președintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a anunţat că instituţia a primit mai multe plângeri în urma declaraţiilor făcute de ÎPS Teodosie cu privire la femei, dar că nu va sancţiona interpretările unei credinţe.

Preşedintele CNCD, despre afirmaţiile lui ÎPS Teodosie: "Nu vom sancţiona interpretări ale unei credinţe"
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    11 Mai 2021   •   13:50

"Am primit trei plângeri cu privire la declarația Arhiepiscopului Tomisului legate de rolul și poziția femeii în societate și în acest context am demarat procedura de citare a tuturor părților.

Obiectul analizei nu este faptul că femeile nu au un rol sau nu pot să aibă funcția sau poziția de preot într-un cult sau altul.

Analiza va privi aceste limite si relația dintre libertatea de conștiință, exprimare, dreptul la libertate și, desigur, trebuie să avem în vedere și principiul autonomiei cultelor, până unde se întinde.

În măsura în care vom ajunge la o concluzie cum că s-a depășit limita libertății de exprimare sancțiunea poate porni de la avertisment sau amendă de minim 20 de lei și poate ajunge la maxim o sută de mii de lei", a declarat Csaba Asztalos.

×
Subiecte în articol: Teodosie CNCD ÎPS Teodosie
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close