Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Președintele Consiliului Național al Elevilor: Susținerea examenelor de Bacalaureat este un drept al elevilor

Sinteza zilei: Președintele Consiliului Național al Elevilor: Susținerea examenelor de Bacalaureat este un drept al elevilor

Președintele Consiliului Național al Elevilor, Antonia Pup, a spus, luni, la Sinteza zilei, că nu este de acord cu anularea examenelor de bacalaureat.

Sinteza zilei: Președintele Consiliului Național al Elevilor: Susținerea examenelor de Bacalaureat este un drept al elevilor
Sursa foto: Facebook/ Antonia Pup
25 Mai 2020   •   21:34

Antonia Pup afirmă că aceste examene sunt un drept al elevilor și o obligație a statului.

"În articolul care reglementează Bacalaureatul se spune foarte clar că simpla absolvire a 12 clase nu instituie dreptul de a te înscrie în învățământul superior. În acest sens, propunerea noastră este ca examenul de Bacalaureat, precum și cel de Evaluare Națională, să fie susținute, fiind un drept pe care elevii îl au.

Este vorba despre un drept al elevilor, deci o obligație pentru statul român, care, da, a comunicat prin instituțiile guvernamentale foarte dezastruos în ultima perioadă și cu măsuri luate de la o zi la alta, însă dezideratul nostru este o evaluare standardizată, obiectivă și echitabilă", a spus Antonia Pup.

Elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu COVID 19, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție vor susține probele după o procedură specială, a anunțat, luni, ministrul Monica Anisie.

”Fiindcă există o serie de întrebări referitoare la ex de bacalaureat, cât și la evaluarea națională, precizez că elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu CoVID 19, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție vor susține probele după proceduri speciale elaborate de Ministerului Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății. Important e să le oferim elevilor cadrul necesar pentru susținerea examenelor”, a declarat Monica Anisie.

Ea a mai spus că a cerut inspectoratelor școlare să asigure condiții de siguranță în școli pentru revenirea elevilor la cursurile de pregătire și să colaboreze cu direcțiile de Sănătate Publică, astfel încât în fiecare unitate de învățământ dă existe câte un cadru medical.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close