Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate: Unu din trei români acuză dureri de spate. Care e cea mai simplă soluţie care ne ajută să scăpăm de ele

Sfat de sănătate: Unu din trei români acuză dureri de spate. Care e cea mai simplă soluţie care ne ajută să scăpăm de ele

Zilele acestea stăm în casă și cel mai probabil, de multe ori, în poziții ușor incorecte care aduc la pachet și dureri de spate. Mersul pe jos ajută mult ca mijloc de prevenție, însă până să ajungem să putem face asta, avem soluții și în casă. Ce avem de făcut aflăm de la medicul Gavril Gheorghievici. Nu uitați: dacă stăm în casă nu înseamnă că ne petrecem tot timpul pe canapea!

Sfat de sănătate: Unu din trei români acuză dureri de spate. Care e cea mai simplă soluţie care ne ajută să scăpăm de ele
de M.Z.    |    09 Apr 2020   •   09:50

Majoritatea dintre noi ne petrecem cam opt ore stând pe scaun, apoi ajungem acasă şi stăm pe canapea să ne uităm la televizor. 

"La jumătate din zi de stat pe scaun e cam mult pentru cât a fost format corpul nostru.

Aceste ore multe de stat în şezut reprezintă factori de risc pentru formarea unor patologii ulterioare, în special la nivelul sistemului muscolo-scheletar, la nivelul coloanei vertebrale sau contracturi care determină dureri de tip muscular, cum sunt durerile de spate care, în momentul de faţă, reprezintă principala cauză de adresabilitate la medic - adică unu din trei pacienţi se prezintă la medic pentru o durere de spate. Deci, durerea lombară este o problemă de sănătate publică, fie că vorbim de pacientul tânăr, fie de cel vârstnic", a atenţionat medicul Gavril Gheorghievici, joi, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

Pentru a preveni aceste dureri de spate e indicat să facem zilnic mişcare, iar mersul pe jos ajută. La fel, plimbatul, alergarea, joggingul. Cel mai bun program este, însă, înotul, a precizat medicul.

Cât despre cei 10.000 de paşi pe care ar trebui să-i facem zilnic fiecare dintre noi, dr. Gavril Gheorghievici spune că este un minim necesar. 

"Măcar atâta lucru putem să facem, pentru că în niciun caz nu e suficient, e necesar mult mai multă mişcare", a spus medicul.

Sfat de Sănătate. Prevenţia durerilor de spate

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close