Antena 3 CNN Actualitate Prima reacție a prințului Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat că l-a împușcat pe ursul Arthur

Prima reacție a prințului Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat că l-a împușcat pe ursul Arthur

Se cer explicaţii după ce un prinţ austriac a ucis cel mai mare urs din România şi din Europa.

Prima reacție a prințului Emanuel von und zu Liechtenstein, acuzat că l-a împușcat pe ursul Arthur
Sursa foto: Agent Green
de Laura Dinu    |    06 Mai 2021   •   13:02

Ministrul Mediului, iritat de întrebările jurnaliștilor, a declarat că nu știe dacă e vorba de cel mai mare sau mai mic urs din țară, dar a precizat că a cerut o anchetă.

O alta va fi pornită pentru a vedea daca autorizația primită de prinț a fost legală.

Prințul ar fi plătit nu mai puțin de șapte mii de euro pentru a vâna legal un urs în țara noastră. Însă n-ar fi împușcat animalul care a creat probleme localnicilor, animal pentru care primise aprobare de vânătoare, ci un urs trofeu.

”Nu știu cine este persoana în țara asta care ar putea să spună despre un urs, sau cerb sau mistreț că este cel mai mare din țară. Nu aș vrea să comentez dacă a fost cel mai mare sau dacă a fost cel mai mic, dacă îl chema Arthur sau altcumva. Este o anchetă în desfășurare și imediat ce voi termina ancheta vă voi spune exact despre ce e vorba. Nu știu să vă spun dacă a fost cel mai mare sau nu”, a declarat Tanczos Barna.

”A fost legal!”

Cei de la vârful Agenţiei de Protecţie a Mediului Covasna susțin că prințul ar fi primit autorizație de la Ministerul Mediului pentru a-l vâna pe ursul trofeu.

”A fost legal. Atât vă pot spune. Deci de ce s-a împușcat? Aia e altă mâncare de pește

E o directivă europeană prin care ursoaicele nu se împușcă. Ce facem cu puii după aia? Îi lăsăm orfani? Ursoaicele se relocă. Dar în cerere nu a fost specificat ursoaică. A fost specificat urs.

Ministerul a soluționat cererea omului. Dându-i o derogare favorabilă de împușcare a unui urs Arthur”, a declarat Gheorghe Neagu, director executiv al Agenției de Protecție a Mediului, Covasna.

Reacția prințului

Prințul vânător, Emanuel von und zu Liechtenstein, se arată însă zgârcit în declarații. 

"Se știe că subiectul vânătorii este foarte controversat în public. Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în această discuție. Prin urmare, mă voi abține și de la comentarii suplimentare", a declarat acesta.

Prințul Emanuel de Liechtenstein are 43 de ani și este stabilit în Riegersburg, localitate situată în regiunea austriacă Stiria. Aici administrează un castel construit în urmă cu aproape nouă secole, care atrage anual zeci de mii de turiști. Este medic de profesie și tată a trei copiii.

UPDATE. "În legătură cu controversa privind vânătoarea unui urs, au existat mai multe relatări de presă în care au fost redate informații incorecte care au culminat cu menționarea eronată a unor membri ai Casei de Liechtenstein, care nu au nicio legătură cu acest eveniment. Identificările eronate ale personajelor au cauzat, de asemenea, daune (reputaţionale) pentru prințul Josef-Emanuel von Liechtenstein și tatăl sau, prințul Nikolaus von Liechtenstein, președintele Societății Europene Coudenhove-Kalergi. Aceștia precizează că nu au fost prezenți în România în martie 2021 și nu au participat niciodată la vânătoarea unui urs în România sau în altă țară. Că atare, pornind de la eroarea dumneavoastră de documentare, vă atragem atenția că prințul Josef-Emanuel von Liechtenstein și tatăl sau, prințul Nikolaus von Liechtenstein, nu au nicio legătură cu evenimentul menționat anterior, despre care ați relatat în diferite materiale de presă", se arată într-o informare a Casei de Liechtenstein.

×
Subiecte în articol: Arthur Emanuel de Liechtenstein
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close