Antena 3 CNN Actualitate Prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, la Sinteza zilei, despre amenințarea virusului din China: Suntem pregătiți să acționăm!

Prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, la Sinteza zilei, despre amenințarea virusului din China: Suntem pregătiți să acționăm!

Este alertă mondială din cauza virusului din China care pare a se răspândi cu repeziciune de la o personă la alta.

Prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, la Sinteza zilei, despre amenințarea virusului din China: Suntem pregătiți să acționăm!
20 Ian 2020   •   22:54

Autoritățile chineze au anunțat că au depistat în ultimele zile 139 de noi cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus, inclusiv decese.

Experții din Marea Britanie au declarat, pentru BBC, că numărul persoanelor infectate ar putea fi însă mult mai mare faţă de raportările oficiale şi că ar putea fi vorba de 1.700 de oameni.

Prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș, a vorbit, luni seară, la Sinteza Zilei, despre pericolul pe care îl reprezintă virusul pentru România.

"Pentru coronavirus, deocamdată, nu avem vaccin, ci doar pentru gripă. Din păcate, suntem în plin episod gripal și evident că o serie de confuzii pot să apară.

Însă, urmărind cu atenție circuitul pacienților și punând întrebările adecvate, dacă au circulat în zone cu astfel de focare, evident că diagnosticul epidemiologic e cel care primează și atunci nu se vor face greșeli din punct de vedere a stabilirii diagnosticului. (...)

Nu poți face nimic concret, pentru că episodul din Wuhan a plecat dintr-o piață de pește și fructe de mare. Celălalt episod a plecat de la pisică. Episodul din Arabia a plecat de la dromader. Nu putem să știm când aceste virusuri fac pasajul și trec de la animale la om", a spus dr. Streinu-Cercel.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Adrian Streinu-Cercel
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close