Antena 3 CNN Actualitate Social Profesorul Tudorel Butoi, despre crima din Mihăeşti: "Omul era un pericol social. Trebuia așteptat cu cătușe, după ce s-a terminat emisiunea"

Profesorul Tudorel Butoi, despre crima din Mihăeşti: "Omul era un pericol social. Trebuia așteptat cu cătușe, după ce s-a terminat emisiunea"

Profesorul Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a comentat în cadrul emisiunii "Decisiv" de la Antena 3, cazul din curtea bisericii din Mihăeşti, unde o femeie şi fiul ei au fost uciși. Potrivit acestuia, individul putea fi considerat pericol social, iar autorităţile puteau evita această tragedie luând în considerare declaraţiile sale făcute la televizor.

Profesorul Tudorel Butoi, despre crima din Mihăeşti: "Omul era un pericol social. Trebuia așteptat cu cătușe, după ce s-a terminat emisiunea"
de Claudia Popovici    |    17 Mai 2021   •   17:37

Potrivit profesorul Tudorel Butoi, psiholog criminalist, dubla crimă din curtea bisericii din Mihăeşti are similitudini cu crimele de la Oneşti. El acuză autorităţile că nu s-au sesizat de acest pericol din momentul în care individul şi-a exprimat intențiile criminale la televizor.

„Anumite procente aceste cazuri, care sunt eșecuri profesionale, au anumite similitudini. În definirea infracțiunii exista posibilitatea de a califica o faptă după pericolul social. Ei bine, penaliştii aştia, nişte repetenţi, au scos instituția pericolului social din definirea infracțiunii.

De aceea, amenințarea aceluia făcută public pompos de televiziune nu aderanjat pe nimeni. Noi când facem analiza psihologică comportamentală vorbim de intenție, de gând criminal, vorbim de premeditare, vorbim de punerea în act verbal a amenințării și apoi trecerea la materialitatea ei.

Ăsta nu a ofensat numai femeia acea, ne-a ofensat pe toți. Întreaga societate românească a aflat că la postul de televiziune un cuţitar nenorocit ameninţă că vrea să ucidă. Ăsta nu e pericol social? Asta trebuia așteptat cu cătușe după ce s-a terminat emisiunea,direct în dubă, direct la urmărirea penală, acesta este punctul meu de vedere", a spus profesorul Tudorel Butoi la Antena 3. 

Filmul dublei crime din curtea bisericii din Mihăeşti. Femeia şi fiul ei, omorâţi în câteva minute

Totul a început duminică dimineaţă, atunci când femeia a plecat, împreună cu fiul ei în vârstă de 15 ani, de la casa noului ei iubit, fără să ştie că sunt urmăriţi de fostul ei iubit, un bărbat în vârstă de 42 de ani.

Bărbatul era înarmat cu un cuţit, iar în faţa bisericii, l-a înjunghiat pe băiatul de 15 ani o singură dată, în zona gâtului. În acel moment, femeia a fugit în curtea bisericii, iar criminalul a urmărit-o. Din nefericire, nimeni nu i-a auzit strigătele pentru că afară ploua torenţial.

Astfel, bărbatul a înjunghiat-o şi pe ea, tot în zona gâtului, iar apoi, când a observat o persoană în apropiere, s-a tăiat singur, cu acelaşi cuţit, fiind imobilizat de oamenii chemaţi în ajutor.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close