Antena 3 CNN Actualitate Protest în Piaţa Universităţii faţă de purtarea obligatorie a măştii în şcoli: ''Jos botniţa! Vrem libertate!''

Protest în Piaţa Universităţii faţă de purtarea obligatorie a măştii în şcoli: ''Jos botniţa! Vrem libertate!''

Momente tensionate în centrul Capitalei, unde sute de protestari sunt nemulţumiţi faţă de purtarea obligatorie a măştii în şcoli. Astfel, oamenii cer ca masca de protecţie să nu mai fie obligatorie în instituţiile de învăţământ şi spun că este inuman felul în care mininstrul Educaţiei a organizat desfăşurarea anului şcolar.

Protest în Piaţa Universităţii faţă de purtarea obligatorie a măştii în şcoli: ''Jos botniţa! Vrem libertate!''
de Iulia Gorgorin    |    19 Sep 2020   •   16:43

O altă măsură contestată de către oameni este cea legată de faptul că elevii nu au voie să socializeze în pauze.

Majoritatea celor care au ieşit în stradă sunt părinţi care cer public demisia Monicăi Anisie şi care au semnat o petiţie în acest sens.

Incidentele nu au lipsit de la protestul din Piaţa Universităţii. Jandarmii le-au cerut oamenilor să poarte masca de protecţie şi să păstreze distanţarea socială, însă aceştia s-au înfuriat şi mai tare.

Iulian Cristache, preşedintele Federaţie Asociaţiilor de Părinţi, a intervenit în direct prin telefon la Antena 3, unde a spus că nu poate susţine eliminarea măştii.

''Oricât de mult aş încerca să empatizez şi într-adevăr sunt probleme la nivel naţional cu unii dintre copii care nu pot ţine masca, care au avut probleme. Sunt copii care au leşinat, dar nu putem susţine eliminarea măştii, atât timp cât nu avem un raport ştiinţific făcut de către cei care aparţin societăţii medicale. Nu putem susţine aşa ceva!'', a spus Iulian Cristache.

Citiţi şi: Raed Arafat, mesaj pentru părinți și bunici: ”La poarta școlii, trebuie respectate regulile care se respectă și în școală”

 

×
Subiecte în articol: protest Piata Universitatii
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close