Antena 3 CNN Actualitate Proteste de amploare în București. Sute de români nemulțumiți de pensii și salarii vor ieși duminică în stradă

Proteste de amploare în București. Sute de români nemulțumiți de pensii și salarii vor ieși duminică în stradă

Noi proteste de amploare la adresa Guvernului Cîțu sunt anunțate mâine la Palatul Victoria. Sute de oameni vor ieși în stradă nemulțumiți față de politica Executivului privind salariile și pensiile.

Proteste de amploare în București. Sute de români nemulțumiți de pensii și salarii vor ieși duminică în stradă
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    23 Ian 2021   •   21:35

Românii nemulțumiți de pensii și salarii vor protesta față de măsurile anunțate de Guvernul Cîțu. 

Protestele de amploare vor avea loc mâine la Guvern, Președinție și ambasade.

Manifestațiile din întreaga țară vor începe duminică la ora 11:00.

''Mâine de la ora 11 și până la ora 13 vor avea cele mai de amploare proteste din acest an, în fața a 20 de insituții publice din România, în același timp. Vorbim aici despre Ministerul de Finanțe, Ministerul Muncii, Administrația Prezidențială sau în fața Guvernului României sau chiar în fața sediului central al Partidului Național Liberal vor protesta oamenii.

Principalele nemuțumiri sunt legate de faptul că salariul minim pe economie ar trebui să crească în acest an, doar 41 de lei net, față de cel puțin 100 de lei cât cer marile federații. Oamenii sunt nemulțumiți și de pensii pentru că nici acum nu știu cu cât vor crește pensiile sau dacă vor beneficia doar de acea mică creștere, de 3%, adică o indexare cu inflația.

Oamenii mai cer și eliminarea acelei măsuri prin care salariile din sectorul public sunt înghețate în acest an la nivelul lunii decembrie a anului trecut. Aceste proteste de mâine au loc după un alt șir lung de proteste organizate în ultimele săptămâni în marile orașe din țară, în fața Prefecturilor sau chiar în fața Administrației Prezidențiale'', a anunțat Alex Vlădescu, reporter Antena 3.

×
Subiecte în articol: proteste salarii guvern pensii București
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close