Antena 3 CNN Actualitate Locale Nicușor Dan, după ce PNL și USR au votat suspendarea PUZ-urilor la sectoare: "Din păcate, nu luăm întrebări!" Reacția PSD

Nicușor Dan, după ce PNL și USR au votat suspendarea PUZ-urilor la sectoare: "Din păcate, nu luăm întrebări!" Reacția PSD

Consilierii generali ai PNL și USR, au votat, vineri seara, suspendarea timp de 12 luni a Planurilor Urbanistice Zonale la sectoare, demers inițiat de primarul general Nicușor Dan.

Nicușor Dan, după ce PNL și USR au votat suspendarea PUZ-urilor la sectoare: "Din păcate, nu luăm întrebări!" Reacția PSD
de Radu Tiliță    |    Adrian Iclozan    |    26 Feb 2021   •   20:01

"Ani de zile a prevalat interesul privat în fața celui public. Urbanismul ultimilor ani a fost o golănie. Majoritatea PNL-USR a luat o decizie corectă, curajoasă și și-a dovedit sieși și opiniei publice că este o adevărată autoritate publică.

Nicușor Dan: Am salvat sute de hectare de spații verzi

Prin aceste PUZ-uri de sector, într-o capitală sufocată de poluare (...) urmau să dispară sute de hectare de spații verde. Capitala pierdea oportunități de dezvoltare, cum este metroul de suprafață, cum este salba de lacuri din nordul Bucureștilor.

Este un semnal pentru toți investitorii de bună credință (...) că orașul are nevoie de dezvoltare, dar o dezvoltare sustenabilă, pentru cetățean și nu pentru niște interese speculative. Este, deci, victorie a societății civile care reclamă de ani de zile aceste abuzuri urbanistice (...)

Nicușor Dan: Fără întrebări pentru presă, trebuie să ajung într-un studio de televiziune

Felicit încă o dată consilierii acestor două partide care s-au prezentat, cu toții, la vot. Au fost 29 de voturi din 29 . În ciuda presiunii din partea rețelelor care au făcut rău Capitalei, au stat în picioare și au votat pentru public. Le mulțumesc și sunt mândru că sunt susținut de ei.

Din păcate, nu o putem lua întrebări pentru că, fără să știu calendarul acestei zile, am promis că voi fi într-un studio de televiziune în câteva minute", a declarat primarul general după ședința de Consiliu.

Primul PUZ suspendat în ședința Consiliului General a fost cel de la Sectorului 2, unde hotărârea a fost adoptată cu 29 de voturi la 26.

Consiliul a votat apoi suspendarea PUZ la sectoarele 3, 4, 5 și 6.

În forma inițială, hotărârea Primăriei Generale prevedea suspendarea pentru o perioadă de doi ani.

Ulterior, preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a anunţat că primarul general a fost de acord cu reducerea termenului de suspendare de la doi ani la trei luni, agreat de liberali

Consilierii generali ai USR spuneau, joi că vor vota pentru suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sectoare pentru o perioadă de doi ani, apreciind că acestea conţin "prevederi derogatorii nocive", menite să continue dezvoltarea urbanistică "haotică" din ultimii ani.

Consilierii municipali PSD vor ataca în justiție suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale

Varianta asupra căreia PNL și USR au convenit în final, vineri, la propunerea primarului general, este cea a suspendării acestor Planuri pentru un an de zile.

Astfel, la votul consilierilor generali a ajuns suspendarea pentru un an a PUZ-urilor coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6.

Trebuie precizat că, pentru a-și asigura voturile necesare, cei de la PNL și USR încercat să negocieze și cu consilierii PMP.

Consilierii PSD au anunțat că vor ataca în contencios administrativ deciziile de suspendare a PUZ-urilor, pe care le consideră ilegale.

 

×
Subiecte în articol: PUZ Nicușor Dan
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close