Antena 3 CNN Actualitate Social Rabla pentru electrocasnice începe pe 14 mai. Înscrierile se vor face etapizat

Rabla pentru electrocasnice începe pe 14 mai. Înscrierile se vor face etapizat

Rabla pentru electrocasnice 2021 va începe pe 14 mai, iar înscrierile se vor face etapizat pe tipuri de produse. Bugetul pentru acest program este de 75 de milioane de lei, aproape dublu față de anul trecut și va fi repartizat pentru nouă categorii de electrocasnice.

Rabla pentru electrocasnice începe pe 14 mai. Înscrierile se vor face etapizat
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    11 Mai 2021   •   18:03

Cei interesați se pot înscrie direct cu buletinul prin intermediul aplicației informatice disponibile pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (www.afm.ro).

Ministrul mediului, Tanczos Barna, spune că, în acest an, fiecare domeniu de electrocasnice va avea propriul buget. S-a decis astfel după ce, în ediția anterioară a programului, cei mai mulți bani au fost folosiți pentru cumpărarea de televizoare.

„După această perioadă de înscriere care va dura o săptămână, prima etapă se va desfășura în perioada 21 mai - 3 iunie, etapa a doua între 4 - 17 iunie, etapa a treia se va desfășura în perioada 18 iunie - 1 iunie.

Pentru mașini de spălat vase și uscătoare de rufe se poate preda orice alte aparat electrocasnic din program, în schimb echipamentul vechi din celelalte cazuri trebuie să fie din aceeași categorie", a spus ministrul mediului, Tanczos Barna.

Inițial, Rabla pentru electrocasnice trebuia să înceapă în 15 decembrie 2020, însă programul a fost amânat din cauza insecurității cibernetice. Ulterior, s-a așteptat bugetul pentru 2021 pentru a fi relansat.

În cadrul programului, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, cu eficiență energetică clasa A++ și A+++, dacă predau echipamente electronice vechi.

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close