Antena 3 CNN Actualitate Dr. Radu Ţincu, pe lista scurtă de posibili miniştri ai Sănătăţii: "Într-o criză sanitară de proporţii, e nevoie de un profesionist"

Dr. Radu Ţincu, pe lista scurtă de posibili miniştri ai Sănătăţii: "Într-o criză sanitară de proporţii, e nevoie de un profesionist"

Medicul ATI Radu Ţincu, al cărui nume a fost vehiculat pe lista scurtă de posibili viitori miniştri ai Sănătăţii, spune că este în continuare apolitic, dar e convins că acest minister trebuie condus de un profesionist în domeniu.

Dr. Radu Ţincu, pe lista scurtă de posibili miniştri ai Sănătăţii: "Într-o criză sanitară de proporţii, e nevoie de un profesionist"
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    18 Apr 2021   •   14:59

Întrebat dacă a primit o astfel de propunere, medicul de Terapie intensivă, aflat în prima linie în lupta cu COVID, nu a vrut să discute acest scenariu.

Dr. Ţincu: Eu sunt o persoană apolitică

"Am văzut şi eu această listă scurtă prezentată public, dar nu vreau să discutăm pe un scenariu care nu s-a materializat", a spus dr. Radu Ţincu, duminică, la Antena 3.

Cât despre partid, având în vedere că au existat două liste paralele, medicul a spus că nu are vreo apartenenţă politică.

"Eu sunt o persoană apolitică şi am în continuare acest statut al profesionistului în domeniul sănătăţii şi nu am niciun fel de apartenenţă la vreun partid din coaliţia de guvernare", a precizat dr. Ţincu.

Radu Ţincu: Un om politic pus în fruntea Ministerului Sănătăţii se poate descurca, însă are nevoie de timp

Întrebat, de asemenea, dacă ar avea soluţii pentru Ministerul Sănătăţii, având în vedere că PNL ar fi dispus să numească un specialist la această instituţie, Radu Ţincu spune că un profesionist din domeniu ştie mai bine cum e situaţia pe teren cu pandemia COVID.

"Cred că într-o criză sanitară de proporţii, la Ministerul Sănătăţii e nevoie de un profesionist, pentru că ar înţelege mult mai bine cum se desfăşoară situaţia în teren.

Dr. Ţincu: Importarea unor politici din alte ţări nu va rezolva problemele sistemului românesc

Pe de altă parte, un om politic pus în fruntea Ministerului Sănătăţii se poate descurca, însă are nevoie de timp pentru a se acomoda cu această criză sanitară. Este ca şi în război, e nevoie de cei din prima linie care pot să gestioneze această criză sanitară.

Soluţii sigur că există, însă trebuie să alegem varianta cea mai bună de politică sanitară care să fie adaptată sistemului nostru de sănătate publică şi care să corespundă realităţii din acest moment în România.

Importarea unor politici din alte ţări nu va rezolva problemele sistemului românesc", a declarat dr. ATI Radu Ţincu, duminică, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Radu Țincu ministru
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close