Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: 'Măsura izolării la domiciliu, timp de 14 zile, rămâne în vigoare pentru cei care se întorc în țară'

Raed Arafat: 'Măsura izolării la domiciliu, timp de 14 zile, rămâne în vigoare pentru cei care se întorc în țară'

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut câteva precizări în legătură cu noile măsuri de relaxare anunțate joi de președintele Klaus Iohannis. El spune că regulile vor fi detaliate după ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Raed Arafat: 'Măsura izolării la domiciliu, timp de 14 zile, rămâne în vigoare pentru cei care se întorc în țară'
28 Mai 2020   •   18:14

Despre redeschiderea plajelor, Raed Arafat a spus, în exclusivitate la Antena 3, că acestea ”nu au fost închise”. În următoarea perioadă, accesul către plaje va fi reglementat: ”Se va permite accesul la plaje, dar în niște condiții de distanțare care pot fi respectate și monitorizate.”.

Raed Arafat a declarat că măsura autoizolării la domiciliu la întoarcerea în țară rămâne în vigoare. 

„Măsura izolării la întoarcere, timp de 14 zile, rămâne în vigoare până vedem cum merge situația în țările de proveniență, de unde vine lumea. La acest moment, decizia grupului tehnic este că izolarea să fie universală, așa cum se întâmplă și în alte țări, în sensul în care cei care vin din afara României intră în izolare 14 zile. Carantina instituționalizată a fost eliminată, este valabilă doar la cerere sau dacă cineva nu respectă măsura autoizolării.”, a declarat Arafat.

Raed Arafat a mai precizat că după 15 iunie vor fi anunțate noi măsuri, ce fac parte din planul de relaxare graduală. 

Raed Arafat: 'Măsura izolării la domiciliu, timp de 14 zile, rămâne în viguare pentru cei care se întorc în țară'

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close