Antena 3 CNN Actualitate Raed Arafat: "Starea de alertă, prelungită pentru 30 de zile. Competițiile sportive cu suporteri, organizate ca evenimente pilot"

Raed Arafat: "Starea de alertă, prelungită pentru 30 de zile. Competițiile sportive cu suporteri, organizate ca evenimente pilot"

Secretarul de stat Raed Aradaf a anunțat măsurile adoptate în cursul ședinței de Guvern de luni, 10 mai. Șeful CNSU a anunțat că starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile.

Raed Arafat: "Starea de alertă, prelungită pentru 30 de zile. Competițiile sportive cu suporteri, organizate ca evenimente pilot"
Sursa foto: Agerpres
de Maria Zărnescu    |    10 Mai 2021   •   17:43

"În ședința de Guvern a fost aprobată Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă, pe durata de încă o lună, începând cu data de 13 mai.

Elementele de noutate:

  1. Permiterea circulației persoanelor, în afara gospodăriei, în data de 13 mai 2021, în intervalul orar 02.00 – 05.00, dimineața, pentru deplasarea și participarea la sărbătoarea religioasă a credincioșilor musulmani pentru sărbătoarea Ramadan.
  2. Este eliminată restricția privind participarea la organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase, legate de domiciliu. Astfel se va permite organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase numai cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin Ordinul comun al ministrului Sănătății și al Secretariatului de stat pentru culte.
  3. Crearea posibilității astfel încât competițiile sportive să se poată crea pe teritoriul României, cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea CNSU, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și  cu avizul Ministerului Sănătății. Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă  între a 15-a zi și a 19-a zi, ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau a persoanelor care pezintă rezultatul negativ al unui test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. (...) La solicitarea Ministerului Sănătății s-a mai adăugat și condiția prezentării unui test antigen, nu mai vechi e 24 de ore, cu condiția prezentării unui rezultat certificat, adică testul antigen să fie realizat de cineva certificat. 
  4. Organizarea și desfășurarea activităților în cadrul cinematografelor, realizarea spectacolelor și concertelor, să se poată desfășura cu participarea publicului de peste 50% din capacitatea maximă a spațiului, doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea CNSU, pe baza propunerii Ministerului Culturii și cu avizul Ministerului Sănătății, iar regulile privind testele PCR, antigen și persoanele care au fost bolnave în ultimele 90 de zile, dar nu mai puțin de 15 zile, rămân valabile similar cu cele pentru activitățile sportive.

Până la data de 1 iunie, se vor mai realiza analize și pentru măsurile care urmează să se implementeze începând cu 1 iunie, sau după 1 iunie, urmează să se revină cu alte acte", a declarat Raed Arafat, la finalul ședinței de Guvern de luni.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close