Antena 3 CNN Actualitate An școlar 2020-2021. Răsturnare de situație în doar 4 zile de la începerea școlilor

An școlar 2020-2021. Răsturnare de situație în doar 4 zile de la începerea școlilor

Sabina Iosub a prezentat, în cadrul Ediției Speciale, cum se schimbă ”semaforul” școlilor din România la doar 4 zile de la începerea cursurilor.

An școlar 2020-2021. Răsturnare de situație în doar 4 zile de la începerea școlilor
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    17 Sep 2020   •   21:45

În ceea ce privește scenariul verde, dacă la 14 septembrie erau 12,423 de unități de învățământ în scenariul verde, la data de 17 septembrie numărul acestora crescuse la 12,981.

În scenariul galben se observă o scădere a numărului unităților de învățământ. Cu alte cuvinte, dacă la 14 septembrie numărul acestora era de 4,915, astăzi, 17 septembrie, a scăzut la 4.375.

Din păcate, numărul școlilor aflate în scenariul roșu a suferit o creștere, de la 262 de unități la 14 septembrie, la 300 în data de 17 septembrie. 

Klaus Iohannis: ”Unitățile de învățământ au beneficiat de resursele necesare pentru ca procesul educațional să se poată derula în bune condiții”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că a cerut Guvernului a evaluare la 2 săptămâni de la începerea școlilor.

”La începutul acestei săptămâni, au reînceput școlile. În cea mai mare parte, cu prezenta fizică a copiilor în clase. Nu peste tot, însă, unitățile de învățământ au beneficiat de resursele necesare pentru ca procesul educațional să se poată derula în bune condiții.

Fac un apel la directori să se adreseze fără rezerve în această perioadă atât autorităților locale, cât și inspectoratelor școlare județene cerându-le toate resursele de care au nevoie și clarificările necesare. Mă refer la suplimentarea cu personal, inclusiv medical, acces la resurse tehnologice pentru predarea online cât și materiale igienico-sanitare.

În sprijinul școlilor, am promulgat astăzi legea prin care se deblochează concursurile pentru posturile nedidactice vacante sau temporar vacante, auxiliare, precum și pentru pozițiile de asistenți și medici în școli.

”Am cerut Guvernului României ca la finalul primelor 2 săptămâni de școală să facă o evaluare completă a situației” 

Le solicit tuturor primarilor, CJ și ISJ să soluționeze cu prioritate problemele existente din fiecare unitate de învățământ. Totodată, am cerut Guvernului României ca la finalul primelor 2 săptămâni de școală să facă o evaluare completă a situației la nivel național, să prezinte care sunt vulneralibitățile dar și soluțiile necesare. 

Educația trebuie să continue, iar asta depinde atât de autoritățile naționale cât și de cele locale”. 

×
Subiecte în articol: şcoală scenariu Klaus Iohannis
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close