Antena 3 CNN Actualitate Reportaj cu camera ascunsă! ATENȚIE! Acest tip de turism de pe litoral, mare pericol sanitar

Reportaj cu camera ascunsă! ATENȚIE! Acest tip de turism de pe litoral, mare pericol sanitar

Turismul la cheie este încă întâlnit in statiunile de pe litoralul românesc, chiar si in mijlocul pandemiei. Autoritatile ne avertizează sa ne ferim de persoane care închiriază locuinte la negru, pentru ca nu stiu dacă acestea respecta toate normele sanitare.

Reportaj cu camera ascunsă! ATENȚIE! Acest tip de turism de pe litoral, mare pericol sanitar
de Iulia Gorgorin    |    04 Aug 2020   •   13:57

Cele mai recente estimări arată că pe litoral sunt 100 de mii de locuri de cazare acreditate, şi tot atâtea neacreditate.

Prețurile în turismul la cheie sunt mai bune ca anul trecut, spun proprietarii, între 180 și 250 lei, in funcție de tipul de locuința și condiții

Cu toate acestea, nimeni nu oferă factura sau un contract de încheiere.

Posibilii clienţi primesc astfel de asigurari de la proprietarii apartamentelor la cheie. Totuşi, pentru că nu sunt controlate de autorităţi, nu există garanţia că aceste unităţi de cazare respectă cu adevărat normele în vigoare.

Autorităţile locale, în special cele din sudul litoralului si Eforie, au încercat să descurajeze aceste practici prin sanctionarea celor identificaţi că fac turism "la negru", însă dau vina pe turisti care aleg sa se cazeze astfel de locuințe.

Autorităţile avertizează românii să se ferească de persoane care închiriază locuințe la negru pentru ca nu știu dacă aceștea respecta toate normele sanitare

Turismul ar trebui făcut respectând regulile de igienă, purtarea măştilor, dar și scanarea temperaturii, a declarat prefectul județului Constanța.

Cele mai recente estimări arată că pe litoralul românesc există aproximativ 100.000 de locuri de cazare acreditate şi alte 100.000 de locuri "la negru".

Prefectul județului Constanţa atrage atenţia că cei care flutură cheile în aşteptarea turiştilor şi a veniturilor nedeclarate sunt "o definiţie adevărată a zădărnicirii combaterii bolilor"

George Niculescu susține că autorităţile locale, în special cele din sudul litoralului şi Eforie, au încercat să descurajeze aceste practici prin supraimpozitarea celor identificaţi că fac turism "la cheie", însă de acest fenomenul nu putem scăpa pentru ca oamenii sunt cei care aleg sa se cazeze astfel de locuințe.

 

 

×
Subiecte în articol: reportaj camera ascunsa litoral
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close