Antena 3 CNN Actualitate România a extrădat autorităţilor din SUA unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de carne vie, dar şi un hacker

România a extrădat autorităţilor din SUA unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de carne vie, dar şi un hacker

România a predat autorităţilor din Statele Unite ale Americii unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de carne vie şi un hacker. Primul este unul dintre cei mai influenţi lideri din lumea interlopă şi a colaborat cu Florian Tudor, zis "Rechinul", în jaful informatic din Mexic. Şi cel de-al doilea, acuzat de skimming - metoda ilegală de a fura datele de pe cardurile bancare - ar putea avea implicaţii în dosarul-mamut, orchestrat de forţele române şi americane

România a extrădat autorităţilor din SUA unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de carne vie, dar şi un hacker
de Georgiana Adam    |    14 Aug 2020   •   18:23

''Asistăm la un fapt care ţine de extrădarea a doi cetăţeni capturaţi în România de către Forţele Speciale ale MAI'', a spus Marcel Vela, ministrul Afacerilor de Interne.

O decizie care a întârziat cinci ani. În 2015, Luigi Cristinel Popescu, supranumit şi Luis, membru într-una dintre cele mai periculoase clanuri de interlopi din România, a fost achitat de justiţia de la noi.

Luis fusese condamnat la doi ani de închisoare, doar pentru înşelăciune, deşi iniţial era acuzat şi de trafic de persoane şi constituire de grup infracţional. Ultimele două fapte au fost. dezincriminate.

A urmat o decizie stupefiantă: Curtea de Apel Craiova i-a lăsat liber pe el şi alţi şase "stâlpi" ai reţelei.

Luigi Popescu avea o relaţie foarte apropiată cu deja celebrul interlop Florian Tudor, zis Rechinul.

Florian Tudor era liderul cele mai mari reţele de trafic de carne vie din România, anihilată în vara anului trecut. Încă din 2012, autorităţile noastre şi cele americane şi-au unit forţele pentru a destructura, într-o operaţiune-mamut, banda de interlopi.

Florian Tudor, alias "Rechinul", a fost prins, anul trecut, în Mexic, locul în care îşi dezvoltase un uriaş imperiu financiar, prin fraude de peste un 1,2 miliarde de dolari.

Gruparea condusă de interlopul din Craiova copia carduri bancare şi fura informaţii şi bani de la distanţă.

Într-o singură zonă turistică din Mexic, existau aproape o sută de bancomate-capcană.

Datele furate erau transferate pe carduri-clonă. Apoi, acoliţii celui poreclit "Rechinul" retrăgeau banii din diverse zone ale lumii. Sumele obţinute erau investite în ceea ce avea să devină un paradis imobiliar în America, Mexic şi chiar pe pământ românesc. În Oltenia, gruparea a înălţat vile faraonice şi apartamente de lux.

Înainte de infracţiunile cibernetice, Florian Tudor le ordona membrilor săi să racoleze persoane vulnerabile, care erau exploatate în interesul reţelei.

Potrivit DIICOT, cu sprijinul unor vameşi şi avocaţi corupţi, "Rechinul" fabrica acte pentru românii pe care îi trecea graniţa spre SUA prin Mexic.

Sute de oameni, printre care şi copii, au căzut în capcana întinsă de interlopi, care le promiteau joburi bănoase. Toţi erau obligaţi să fure, iar cine îndrăznea să nu se supună, era pedepsit.

Migraţia românilor pe la graniţa dintre Mexic şi Statele Unite ale Americii a devenit subiect de interes şi pentru Donald Trump. În ianuarie 2019, preşedintele american a cerut explicaţii.

Florian Tudor ar fi comandat chiar execuţia unui prieten despre care credea că i-a sabotat reţeaua. Constantin Sorin Marcu a fost văzut de multe ori în compania lui Tudor, înainte să fie ucis. Însă "rechinul" a negat că ar avea vreo legătură cu moartea prietenului său. Iar un judecător l-a crezut.

 

 

 

×
Subiecte în articol: rechinul hacker Mexic
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close