Antena 3 CNN Actualitate România, la un pas de valul doi al pandemiei. Medici: Introducerea unor noi restricții nu este oportună

România, la un pas de valul doi al pandemiei. Medici: Introducerea unor noi restricții nu este oportună

Avertisment dur al specialiștilor: în România ar putea fi impuse noi restricții iar țara noastră este amenințată deja de cel de-al doilea val al pandemiei. Premierul dă însă asigurări că nu se va reveni la starea de urgență. Medicii subliniază că numărul cazurilor este în creștere iar tendința se va menține și în luna octombrie.

România, la un pas de valul doi al pandemiei. Medici: Introducerea unor noi restricții nu este oportună
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    23 Sep 2020   •   08:52

Tot mai mulți specialiști spun că suntem deja în al doilea val al pandemiei. Există voci, atât de la noi, cât și din străinătate, care vorbesc despre un nou lockdown. Adică instituirea de noi restricții severe.

Medicii declară la unison că nu este oportună introducerea unor astfel de restricții și spun că respectarea cu strictețe a măsurilor de distanțare și protecție împotriva coronavirusului sunt suficiente. 

”Este un impact negativ nu doar social, ci și emoțional”

”Din punctul meu de vedere, NU! Este un impact care ar fi cu siguranță negativ nu doar social ci și emoțional pentru fiecare din noi, atâta timp cât știm că respectarea măsurilor poate să fie o soluție”, declară un medic. 

În contextul deschiderii școlilor și universităților și a reluării activității de către mulți români după perioada de vacanță, medicii se așteaptă ca tendința creșterii numărului de infectări să crească și la nivelul lunii octombrie. Mai grav este că, în sezonul rece, se suprapun și virozele respiratorii, dar și gripa. 

”Suntem deja într-o creștere evidentă”

”Legat de luna octombrie, sigur, noi toți ne-am gândi să fie în acest fel. Dar cred că e destul de greu de crezut. Nu aș face o astfel de prognoză, pentru că nu aș avea date în spate. Până la urmă luna septembrie e o lună încărcată, avem deja multe cazuri, suntem deja într-o creștere evidentă, astfel încât e greu de grezut că în octombrie să fie niște date noi, poate în context european, care să ducă la această scădere.

Oricum, România nu poate ieși din rândul țărilor europene. Această creștere se întâmplă cam în toate țările din Europa și probabil că va continua și în săptămânile următoare”, spune medicul infecționist Adrian Marinescu.

”Ne așteptăm să avem o rată mare a infecțiilor”

”Ne așteptăm să avem o rată mare a infecțiilor, datorită terenului pe care ne așteptăm să apară și aceste co-infecții. Infecții respiratorii vor fi, cu siguranță, școala a început, urmează sărbătorile, toate sunt elemente ce pot duce la o creștere”, adaugă și Sergiu Sîngeorzan, medic epidemiolog.

×
Subiecte în articol: valul doi coronavirus
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close