Antena 3 CNN Actualitate Românii de pe vasul Diamond Princess s-au întors acasă

Românii de pe vasul Diamond Princess s-au întors acasă

Cei șase români prinși în focarul de pe nava groazei au ajuns sâmbătă dimineață acasă.

Românii de pe vasul Diamond Princess s-au întors acasă
22 Feb 2020   •   08:33

Românii au fost coborâți din avionul Spartan, aparținând Forțelor Aeriene Române, și preluați cu ambulanțele și duși într-un loc secret.

Pe timpul zborului, în aeronava militară au fost montate folii de protecții și chiar înainte de îmbarcare românii au fost testați de echipa medicală.

Rezultatele au arătat că nu sunt infectați cu temutul coronavirus, potrivit informațiilor transmise MInisterului Român al Afacerilor Externe.

Aeronava a fost operată de un echipaj condus de locotenent-comandorul Romeo Gârz și a avut la bord o echipă medicală aparținând SMURD București.

Toți cei șase cetățeni români care și-au exprimat dorința de a reveni în țară au fost îmbarcați la bordul aeronavei puse la dispoziție, în cadrul mecanismului european de protecție civilă, de către guvernul italian.

Cei 6 români vor fi ținuți 14 zile în carantină, a anuțat în exclusivitate la Antena 3, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

După aceste două săptămâni, românii vor fi testați din nou și, dacă rezultatele vor fi negative, vor fi lăsați să plece acasă.

"La momentul examinării, ei nu reprezentau nicio problemă, nu prezentau nici problemă de simptomatologie, dar nici analize pozitive. Înseamnă că la acest moment ei nu pot infecta pe nimeni.

Însă regula prevede că ei trebuie să rămână 14 zile în carantină, în cazul în care se află în perioadă de incubație", a spus Raed Arafat.



 

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close