Antena 3 CNN Actualitate Social Rudele victimelor de la Victor Babeş puse pe drumuri după acte: "Să le fie ruşine!"

Rudele victimelor de la Victor Babeş puse pe drumuri după acte: "Să le fie ruşine!"

Se fac pași rapizi în ancheta de la Spitalul "Victor Babeș", Bucureşti, unde trei femei au murit după ce instalația de oxigen de la TIR-ul ATI s-a defectat. Între timp, familiile victimelor care au venit să ridice trupurile de la IML s-au lovit de o nouă problemă. Aparținătorii au fost trimiși înapoi la spital să ridice mai întâi buletinele rudelor decedate.

Rudele victimelor de la Victor Babeş puse pe drumuri după acte: "Să le fie ruşine!"
de Claudia Popovici    |    14 Apr 2021   •   19:03

Anchetatorii aproape că au terminat audierile cadrelor medicale care se aflau atunci în tură. Polițiștii au terminat de vizionat și imaginile de pe camerele de supraveghere și de asemenea este pe final și percheziția informatică pentru a vedea ce s-a întâmplat cu calculatorul care a monitorizat situația de la ATI. În funcție de asta se va stabili dacă a fost vorba sau nu de eroare umană.

Între timp, familiile celor trei femei care au venit să le ridice trupurile de la IML s-au lovit de o nouă problemă. Aparținătorii au fost trimiși înapoi la spital să ridice mai întâi buletinele rudelor decedate.

Sora uneia din victime a povestit că de două zile este pusă pe drumuri pentru a aduce actele surorii ei decedate. În lacrimi, femeia a declarat că toată familia este în spital şi acuză autorităţile pentru situaţia creată.

„Când a adus aici decedatul trebuia să aducă și buletinul. De două zile. Ieri am stat aici m-a ținut portarul nu a zis nimic. Eu de unde să iau buletinul, că toată familia este în spital. Toată ziua am umblat ieri până la 9 seara și acum umblu în continuare. Să le fie rușine!  Cum aduce mortul aici fără acte? Mi-au zis că e necunoscut", a spus în lacrimi o sora uneia dintre pacientele decedate din cauza lipsei de oxigen la spitalul "Victor Babeş" din Bucureşti.

Nimeni din partea organelor de stat nu a adresat măcar o întrebare

Pe de cealaltă parte, ruda unei alte victime decedate la spitalul "Victor Babeş" spune că problema este acest sistem care scârțâie. Deși îndurerat de pierderea suferită, bărbatul speră ca moartea celor dragi să inspire, astfel încât să se facă ceva bun în spitalele din România.

„Nu am pe cine să învinuiesc, se poate întâmpla oricui. Singura chestie este sistemul care undeva scârțâie. Singura speranță a mea este ca moartea lor să inspire și să facă în așa fel încât să se perfecționeze unitățile ATI și spitalele.

Atâta timp cât nu avem toate datele problemei nu putem să aruncăm cu pietre în cineva.  Singura supărare a mea este că, nimeni din partea organelor de stat nu a adresat măcar o întrebare. Singurii care ne-au ajutat și care nu au oferit o mână de ajutor a fost Patriarhia Română care ne-a oferit serviciile de mormântare gratuit", a povestit în lacrimi ruda uneia din victime.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close