Antena 3 CNN Actualitate Locale Şase avioane cu români care pleacă la muncă în Germania, reţinute pe aeroportul din Cluj. Derogare: Doar azi, aceste aparate vor decola

Şase avioane cu români care pleacă la muncă în Germania, reţinute pe aeroportul din Cluj. Derogare: Doar azi, aceste aparate vor decola

Şase avioane care urmau să decoleze de la Cluj pentru a duce români la muncă în străinătate au fost blocate pe aeroport vineri dimineaţă.

Şase avioane cu români care pleacă la muncă în Germania, reţinute pe aeroportul din Cluj. Derogare: Doar azi, aceste aparate vor decola
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    10 Apr 2020   •   12:40

UPDATE 12.40 - Doar azi s-a dat o derogare ca toate avioanele care vor pleca cu români la muncă să decoleze.

Programul va fi decalat, în condițiile în care primul zbor era programat la ora 12.

Vineri, aproape 2.000 de persoane din județe din Transilvania și Moldova au fost înghesuiți în parcarea din fața Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură. 

Se pregăteşte ordin de ministru prin care vor fi schimbate regulile în ce-i priveşte pe muncitorii români care vor pleca în această perioadă de stare de urgenţă la muncă în alte ţări.

Potrivit regulilor, avioanele ar urma să decoleze la 3-4 ore distanţă, să fie anumite condiţii pe care să le îndeplinească atât cei care recrutează, să informeze autorităţile când îi recrutează.

De asemenea, ar fi vorba şi de alte reguli noi în ce priveşte transportul lor cu autobuzele, să fie păstrată într-un fel distanţa.

Derogare: Doar azi, toate avioanele cu români care pleacă la muncă vor decola

UPDATE 12.22 - Exclusiv: Clauze înjositoare şi ilegale pentru muncitorii români în străinătate. Termen de preaviz: o zi

UPDATE 12.07 - Avioanele blocate în această dimineaţă pe aeroportul din Cluj ar trebui să decoleze curând, după ce ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a luat decizia de a lăsa oamenii să plece la muncă în străinătate.

Ieri, peste 2.000 de oameni au stat unul lângă altul pe aeroport, aşteptând să plece să lucreze în străinătate.

Avioanele ar urma să plece curând spre Germania

---------------------

Ştirea iniţială

Avioanele nu au avizele necesare pentru a decola.

După haosul de ieri de la Cluj, acum sunt măsuri suplimentare. Mai exact, au fost suspendate toate aprobările care erau până acum şi după care putea funcţiona aeroportul din Cluj.

Acum, aeroportul din Cluj e practic nefuncţional, pentru că nu mai există norme. În prezent, la Ministerul Transporturilor se lucrează la noi condiţii de funcţionare a aeroporturilor.

Pe site-ul Aeroportului Internațional "Avram Iancu" Cluj apar, vineri, şase curse aeriene care urmau să plece sper Baden-Baden și Dusseldorf.

Şase avioane au fost reţinute la sol pe aeroportul din Cluj

×
Subiecte în articol: aeroport Cluj
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close