Antena 3 CNN Actualitate Scandal uriaș în Guvern din cauza alocațiilor. Avizul care îi dă planurile peste cap premierului Ludovic Orban

Scandal uriaș în Guvern din cauza alocațiilor. Avizul care îi dă planurile peste cap premierului Ludovic Orban

Consiliul Legislativ a avizat negativ demersul Executivului de a crește în etape alocațiile pentru copii. Ministerul Justiției susține, de asemenea, că Ordonanța de Urgență ar putea fi neconstituțională pentru că se opune voinței Parlamentului. Pe de cealaltă parte, primul ministru spune că totul este în regulă.

Scandal uriaș în Guvern din cauza alocațiilor. Avizul care îi dă planurile peste cap premierului Ludovic Orban
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    03 Aug 2020   •   14:11

Aș prefera să nu comentez. S-a solicitat avizul Consiliului Legislativ, Ordonanța de Urgență este o ordonanță care a fost fundamentată, care a păstrat sensul legii și anume dublarea alocațiilor, numai că a etapizat dublarea alocațiilor în funcție de resursele financiare efective pe care le avem la dispoziție”, a declarat premierul. 

Ordonanța de Urgență a primit aviz negativ de la Ministerul Justiției

Documentele obținute de jurnaliștii Antena 3 arată că Ordonanța de Urgență care vizează majorarea alocațiilor doar cu 20% de la data de 1 septembrie și cu restul în etape până în anul 2022 este contestată puternic de Ministerul Justiției prin avizul care a fost dat pe această Ordonanță și de Consiliul Legislativ. 

În aviz, Ministerul Justiției spune că actul normativ comportă vicii neconstituționale și este împotriva voinței Parlamentului. De asemenea, Ministerul Justiției spune că în această Ordonanță de Ugență privind majorarea alocațiilor în etape ar trebui completată și nota de fundamentare. 

De altfel, ministerul reia decizia CCR și reiterează faptul că o măsură legislativă ce implică cheltuieli bugetare ce nu au fost luate în calcul la adoptarea bugetului nu scutește Guvernul de obligația de a o pune în executare. 

×
Subiecte în articol: alocaţii Ludovic Orban
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close