Antena 3 CNN Actualitate Scandalul mitei la bacalaureat. Parchet: Nu s-a renunţat la audierea elevilor de la "Bolintineanu"

Scandalul mitei la bacalaureat. Parchet: Nu s-a renunţat la audierea elevilor de la "Bolintineanu"

Scandalul mitei la bacalaureat. Parchet: Nu s-a renunţat la audierea elevilor de la "Bolintineanu"
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Iul 2013   •   14:47
Scandal la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală. Zeci de elevi şi părinţi au protestat faţă de măsura de aducere la audieri a elevilor implicaţi în scandalul mitei de la bacalaureat.

Deşi purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a anunţat că audierile au fost amânate, reprezentanţii Parchetului au declarat că audierile nu am fost amânate, ci continuă.


La câteva ore după susţinerea probei la Limba română, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că a fost schimbată Comisia de bacalaureat de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", din Sectorul 5 al Capitalei, iar directorul şi directorul adjunct ai şcolii au fost demişi, pentru presupuse fapte de corupţie, informează Mediafax.

Potrivit ISMB, au fost schimbaţi cei cinci membri ai comisiei de bacalaureat, 32 de profesori supraveghetori de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", directorul şi directorul adjunct ai Liceului "Dimitrie Bolintineanu, precum şi directorul Şcolii Gimnaziale nr. 178, care îndeplinea şi rolul de vicepreşedinte al comisiei din centrul de examen.

Dezvăluiri din dosarul şpăgii la bacalaureat. Fosta directoare de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" a luat bani de la elevi
 
Potrivit calendarului examenului de bacalaureat, marţi a fost susţinută proba la limba şi literatura maternă, miercuri a avut loc proba obligatorie a profilului şi vineri este programată proba la alegere a profilului şi specializării.

Luni, 93 de elevi au fost scoşi din sălile de examen, la proba de Limba şi literatura română, din cauza tentativelor de fraudă, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Constanţa (21), Bucureşti (19) şi Dolj (şapte).




 

 

 


×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close