Antena 3 CNN Actualitate Scandalul termoscanării a ajuns și la Vaslui: „Nu vreau să-mi ia temperatura. Chemați Poliția, vreau să se consemneze”

Scandalul termoscanării a ajuns și la Vaslui: „Nu vreau să-mi ia temperatura. Chemați Poliția, vreau să se consemneze”

Scandalul termoscanării a ajuns și la Vaslui. Un bărbat a refuzat să i se ia temperatura la intrare în sediul Registrului Comerțului și a cerut să vină poliția pentru a consemna.

Scandalul termoscanării a ajuns și la Vaslui: „Nu vreau să-mi ia temperatura. Chemați Poliția, vreau să se consemneze”
23 Mai 2020   •   09:58

În final, bãrbat s-a ales cu un avertisment din partea polițistilor pentru cã nu a vrut sã completeze chestionarul pentru acces în instituție.

„Îmi permiteti sã merg sã-mi iau certificatul constatator?”, a întrebat bãrbatul. “Da, după ce completați chestionarul…”, i-a rãspuns paznicul. “Pentru ce sã completez? Eu nu vreau sã-mi ia temperatura. Chemați Politia, vreau să se consemeze. Un control epidemiologic nu-l face decât un cadru medical, nu oricine”, a spus, apoi, bărbatul.

„Nu vã apropiati la mai puțin de 2 m de mine. Nu accept așa ceva. Nu dumneavoastrã decideți, nu e proprietatea dvs. Trebuie sã angajați personal medical… Aparatul nu este omologat, nu aveți niciun drept și verdicte de genul, dacã intru sau nu, nu dvs dați, ci judecãtorul, care este suveran. Aici vorbim de o lege pe care trebuie sã o respectãm, dar dvs trebuie sã o respectați mai întâi de toate. De ce nu-mi dați voie? De ce îmi îngrãdiți drepturile? Așa ceva nu se poate. Deci, pe cuvântul meu. Am pãțit-o și la CEC, am plecat toți 50 pânã la urmã, aparatul ãsta nu e omologat, trebuie sã fii cadru medical. Eu de asta mã opun, din principii, nu din alt motiv…”, a explicat bãrbatul, potrivit vremeanoua.

Juristul instituției a încercat sã-l convingă că nu e nimic ilegal în a fi termoscanat, însă în zadar, cãci până la urmã, la fața locului, a sosit și un echipaj de Poliție, care le-a dat la fiecare câte un avertisment.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close