Antena 3 CNN Actualitate Scrisoarea deschisă a primarului din Timișoara pentru Vlad Voiculescu și Valeriu Gheorghiță

Scrisoarea deschisă a primarului din Timișoara pentru Vlad Voiculescu și Valeriu Gheorghiță

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că a transmis o scrisoare deschisă către Valeriu Gheorghiță, directorul Centrului Național de Coordonare a Acțiunii de Vaccinare, dar și minstrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Scrisoarea deschisă a primarului din Timișoara pentru Vlad Voiculescu și Valeriu Gheorghiță
Sursa foto: Hepta/Dominic Fritz Facebook
de Iulia Gorgorin    |    22 Ian 2021   •   22:40

Primarul Timișoarei cere mai multă transparență în ceea ce privește alocarea vaccinurilor către județe și susține că la alocarea acestora ar trebui să se aibă în vedere rata de infectare și numărul de programări.

Dominic Fritz susține că acest lucru ar duce la creșterea încrederii cetățenilor în campania de vaccinare și ar asigura predictibilitate, astfel încât autoritățile locale să se poată organiza.

Scrisoarea deschisă completă a primarului Timișoarei:

''Avem nevoie de mai multă transparență privind alocarea vaccinurilor către județe pentru a întări încrederea cetățenilor în campania de vaccinare și de mai multă predictibilitate pentru a ne organiza.

Astăzi i-am transmis o scrisoare domnului Valeriu Gheorghiță, directorul Centrului Național de Coordonare a Acțiunii de Vaccinare, pe care o puteți citi mai jos și tot azi am primit de la Direcția de Sănătate Publică din Timiș, la solicitarea noastră, cifrele vaccinării din județ.

Deocamdată nu am cu ce să fac comparație pentru că nu sunt publice datele pe fiecare județ în parte și aceasta este una dintre solicitările mele către Centrul Național de Coordonare a Acțiunii de Vaccinare. O situație clară a livrărilor către fiecare județ și proiecții lunare privind numărul de vaccinuri ce urmează să fie distribuite și numărul de centre ce urmează să fie deschise.

De la începutul campaniei de vaccinare până în 19 ianuarie, când a fost primită ultima tranșă, în județul Timiș au fost distribuite 17.350 de doze de vaccin din cele 41.145 câte au ajuns la Timișoara pentru județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. Din prima categorie au fost vaccinate 13.205 persoane, cadre medicale și din centrele medico-sociale, iar din categoria a doua, 2049 de persoane vulnerabile.

Dominic Fritz: ''Timișorenii vor să se vaccineze. Numărul de vaccinuri alocat aici este mult sub cerere''

Nu am primit date și pentru Timișoara, dar ceea ce știu este că timișorenii vor să se vaccineze, că numărul de vaccinuri alocat aici este mult sub cererea și că diferența trebuie redusă. I-am propus domnului Gheorghiță și îmbunătățirea criteriilor de alocare a vaccinurilor. Mi s-ar părea firesc să se ia în considerare rata de infectare și numarul de programări.

Momentan avem două centre funcționale, un al treilea centru cu 8 fluxuri la ISHO este gata și așteaptă alocarea dozelor. Săptămâna viitoare punem la dispoziție și celelalte centre, în speranța să fie deschise și folosite cât de curând posibil'',  a scris primarul Dominic Fritz.

 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close