Antena 3 CNN Actualitate Cultură Scurtmetrajul “O faptă bună” are premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo

Scurtmetrajul “O faptă bună” are premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo

Scurtmetrajul “O faptă bună” are premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo
31 Iul 2015   •   12:23

Scurtmetrajul “O faptă bună” în regia lui Andrei Gruzsniczki va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo , producția fiind inclusă în competiția oficială. Evenimentul se va desfășura în perioada 14-22 August 2015.

Filmat la sfârșitul anului trecut, pe parcursul a cinci zile, “O faptă bună” spune povestea unui cuplu care îşi asumă salvarea unui câine comunitar lovit de o mașină. Cei doi iau câinele de pe stradă și ajung cu el la o clinică particulară. Aici situaţia începe să le scape de sub control. Până unde întinzi o mână de ajutor atunci când te apuci să faci un bine?

Actorii Medeea Marinescu, Adrian Titieni, Liliana Ghiță și Nicoleta Lefter interpretează personajele acestui scurtmetraj scris de Simona Tache, Andrei Gruzsniczki și Cecilia Felmeri.

Produs de Tudor Reu, filmul îi adună în echipă pe operatorul Radu Aldea, scenograful Cristian Niculescu, pictorul de costume Viorica Petrovici, editorul Mircea Olteanu și sound-designer-ul Marius Leftărache.

Absolvent al Academiei de Teatru și Film din București, promoția 1994, Andrei Gruzsniczki este cunoscut pentru lungmetrajele “Cealaltă Irina” și “Q.E.D.”. Ambele producții au fost selectate și apreciate într-o serie de festivaluri, printre care Rome Film Festival, go East (Wiesbaden), Arras Film Festival, Goteborg IFF, Vilnius International Film Festival, Karlovy Vary – Variety Critics' Choice, MoMA New Directors / New Films, Crossing Europe Film Festival, Jerusalem International Film Festival, CinePécs Moveast International Film Festival, Cambridge Film Festival.

Înainte de debutul în lungmetraj, Andrei Gruzsniczki a fost regizor secund la două dintre filmele lui Lucian Pintilie și a semnat regia și scenariul unor scurtmetraje și producții de televiziune.

Medeea Marinescu, cunoscută spectatorilor pentru rolul din filmul lui Ion-Popescu GOPO  “Maria Mirabela”, a absolvit cursurile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1996. Prezență notabilă pe scenele de teatru se regăsește și pe afișele filmelor, atât în Romania cât și în Franța: “Weekend cu Mama”, în regia lui Stere Gulea sau „Je vous trouve très beau” („Va găsesc fermecător”), semnat de Isabelle Mergault. În 2012 colaborează pentru prima dată cu Andrei Gruzsniczki în “Q.E.D.”.

Adrian Titieni a absolvit cursurile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A jucat într-o serie de lungmetraje, printre care “Moartea Domnului Lăzărescu” (regia Cristi Puiu), “Pescuit sportiv”, “Domestic”, “Din dragoste cu cele mai bune intenții” (toate trei în regia lui Adrian Sitaru), “Poziția copilului” (regia Călin Peter Netzer), “Și caii sunt verzi pe pereți (regia Dan Chișu), “Carmen” (regia Doru Nițescu).

“O faptă bună” este o producție Rollin Studio, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.





×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close