Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă după cele 14 zile de scenariu roșu în Capitală? Ludovic Orban, replică după bâlbâielile de la București

Ce se întâmplă după cele 14 zile de scenariu roșu în Capitală? Ludovic Orban, replică după bâlbâielile de la București

Premierul Ludovic Orban a făcut declarații de presă, luni, cu privire la bâlbâielile care au avut loc duminică în București.

Ce se întâmplă după cele 14 zile de scenariu roșu în Capitală? Ludovic Orban, replică după bâlbâielile de la București
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    19 Oct 2020   •   12:31

”Prefectul Capitalei a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență la nivelul Municipiului București pentru astăzi la ora 15,00. Este important ca acest Comitet să dispună toate măsurile și planul de implementare a măsurilor care sunt stabilite în lege și în hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. 

Nu am urmărit declarațiile prefectului, dar noi facem o evaluare a fiecărui prefect. Când vom avea o decizie de comunicat, o vom comunica”, a declarat Ludovic Orban, cu privire la reacția prefectului Capitalei de duminică.

After school-urile și creșele nu sunt afectate

În ceea ce privește reglemetările din scenariul roșu, care s-ar putea aplica în Capitală începând de mâine, premierul a specificat că nu se aplică decât învățământului, nu și altor activități, cum ar fi creșe sau after-school-uri. 

”Reglementările privitoare la situația modului de organizare a procesului educațional, se referă la învățământ și la preșcolari. Cele 2 trepe, 1 și 3 la mie, nu afectează desfășurarea altor activități, cum ar fi activitățile în creșe și after-school. Sigur că, odată cu organizarea cursurilor online, after-school-ul nu prea mai poate să funcționeze, pentru că dacă elevii nu se duc la școală și participă online la procesul online, nici after-school-ul nu va mai putea funcționa. Dar after-school-ul și alte acțivități nu sunt în cadrul reglementărilor”, a declarat Ludovic Orban.

Evaluare la 14 zile

Cu privire la ce se va întâmpla după cele 14 zile în care elevii vor învăța exclusiv online, Ludovic Orban a declarat că se va face o evaluare pentru a se stabili dacă activitățile asupra cărora au fost impuse restricții pot reveni la normal. 

”Se va face o evaluare, tot în același mod, a numărului de cazuri pe ultimele 14 zile, pentru că de asta se instituie pentru o perioadă de 14 zile acest set de măsuri aferente depășirii indicelui de 3 la mie. În cazul în care indicele scade sub 3 la mie, automat se reiau activițile care au fost sub restricție. Nu am considerat că se poate relua activitatea după un interval mai scurt”, a adăugat premierul. 

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close